Noile schimbări la Codul Rutier anunţă amenzi mai mari

Amenzile pentru cetăţeni vor deveni mai usturătoare, iar permisele nu se vor mai ridica aşa uşor. Sunt doar o serie de schimbări ce vor fi suferite de regimul rutier, anunţate de şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.  De asemenea, sistemul „inutil” cu puncte va fi eliminat.

Se anunţă vremuri grele pentru şoferi şi pentru cei care vor să obţină permisul de conducere. Şeful Poliţiei Române, Liviu Pop, a declarat că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii ce comit nereguli la regimul vitezei, arătând că „dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro”. De asemenea, Popa a mai precizat că permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

Cât despre sistemul de penalizare cu puncte, acesta va dispărea pentru că nu este eficient, dat fiind faptul că nu a produs niciun efect dorit. Totodată, după modelul Ungariei, Popa spus că vrea să introducă legea răspunderii obiective, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea actului normativ şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constată amenda este executoriu, neputând fi contestat.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: