Norica asmute ANI pe EBA

Norica Nicolai a declarat sâmbătă la Târgu Jiu, într-o conferinţă de presă, că Agenţia Naţională de Integritate ar trebui să fie atentă cu sursele de finanţare a campaniei electorale a Elenei Băsescu. "Din ce salariu îşi face domnişoara Băsescu campanie?", a întrebat Nicolai, în contextul în care critica gesturile caritabile pe care politicienii le fac în campania electorală, Elena Băsescu venind în prima zi de campanie la Gorj pentru a-i dona unui bătrân un "scaun electric", pe care acesta să-l folosească pentru a se deplasa mai uşor. "Şi eu conduc o fundaţie caritabilă şi nu mă laud. Faptele caritabile făcute în campanie spun multe despre politicieni", a menţionat vicepreşedintele PNL.
 Norica Nicolai s-a aflat sâmbătă şi duminică în judeţul Gorj, ea mergând sâmbătă în localitatea Padeş, localitatea natală a liderului liberalilor din judeţ, Dan Ilie Morega. Nicolai a deplâns în conferinţa de presă aspectul în care arată monumentul de la Padeş, de pe Câmpia Soarelui, dedicat lui Tudor Vladimirescu, aceasta menţionând că a rămas, în schimb, impresionată de cântecele pe care i le-au cântat câţiva copii din sat, membri într-un ansamblu folcloric local. 
 Norica Nicolai a menţionat, întrebată fiind de jurnalişti, că nu a vizitat şi biserica din Padeş pe al cărei perete interior se află pictat Dan Ilie Morega în calitate de ctitor. Aceasta a precizat că lăcaşul de cult era închis, dar a spus că în actuala campanie electorală va mai ajunge la Padeş şi va încerca să meargă şi la biserica respectivă. Biserica a fost ridicată după 1990, o mare parte din fonduri provenind de l Fundaţia Tudor Vladimirescu, condusă de Dan Ilie Morega, reprezentanţii lăcaşului de cult dispunând ulterior pictarea portretului politicianului pe un zid interior ca semn de recunoştinţă, conform tradiţiei.
 


Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: