Nota obţinută de Iulia Taşcău, reconfirmată

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a reconfirmat media 10.00 obţinută la examenul de bacalaureat de Iulia Taşcău, absolventa Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. La nivelul Inspectoratului s-a constituit o comisie alcătuită din inspectorii şcolari de specialitate, care au verificat lucrările susţinute la română, istorie şi geografie, în acest fel fiind înlăturată orice suspiciune care ar fi planat în acest caz.

Singura medie de zece, obţinută la examenul de bacalaureat din acest an de Iulia Taşcău, fiica directorului Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Dorin Taşcău, a fost reconfirmată de IŞJ Gorj. O comisie formată din inspectorii de limba română, geografie şi istorie, adică din Daniela Bogea, Claudia Zaharia şi Maria Cochină, au verificat lucrările absolventei, iar media maximă a fost reconfirmată. Iulia Taşcău a reuşit performanţa de a obţine în cei patru ani de liceu nota maximă la toate materiile studiate. „Nu s-a urmărit recorectarea lucrărilor, ci o confirmare în plus că acei candidaţi sunt excelenţi”, spune Justin Paralescu, inspector şcolar general al IŞJ Gorj.

Cea mai bună elevă

Despre eleva excelentă profesorii au numai cuvinte de laudă. „A fost cea mai bună elevă. A terminat cu media zece, pentru care a muncit foarte mult. În ciuda unei „poveri” ce s-a datorat faptului că este fiica directorului, poziţia ei în şcoală s-a bazat pe efort propriu în plan profesional. Dincolo de pregătirea şcolară i s-au descoperit şi aptitudini organizatorice”, spune profesoara de limba şi literatura română, Elena Roată. La o vârstă la care spiritul critic este încă în formare, Iulia Taşcău a prezentat criticilor renumiţi, Horia Gârbea şi Daniel Cristea-Enache, cartea „Convorbiri cu Octavian Paler”, iar vârful de sarcină profesională a fost atins cu o activitate extracurriculară, „Euroscola”. În faţa Parlamentului European Iulia Taşcău a vorbit în limba italiană şi în limba germană despre şcoala sa.

PREMIU

Datorită obţinerii acestui rezultat excepţional la examenul de bacalaureat, pe care au reuşit să îl atingă doar 65 de elevi de la nivel naţional, Iulia Taşcău va fi premiată de Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Pe viitor se va înscrie la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, la Facultatea de Drept. Tânăra este absolventă de Filologie.

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: