Note mai mari cu aproape două puncte după contestații

Surpriză pentru un elev de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. A făcut contestație după nota primită la Evaluarea Națională și, după recorectare, lucrarea sa a primit aproape două puncte în plus. De la 6.85, la 8.65. Nu este singurul care a reușit să se aleagă cu notă mai mare după contestații.

Un adolescent din Ionești și-a mărit nota la Limba Română, după contestație, de la 4.60 la 6.25.

Lista continuă și cu alți elevi de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”, din Târgu Jiu, sau Școala Gimnazială Rovinari care au primit aproape un punct în plus după ce le-au fost recorectate lucrările.

Un elev de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, din Târgu Jiu, a reușit să-și mărească nota la Limba Română, cu aproape un punct. De la 8.65, la 9.50.

Un altul de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” a obținut tot aproape un punct după ce a depus contestație la Matematică. A luat, în final, aproape 10. De la 8.80, nota i-a fost mărită la 9.75.

În schimb, alții s-au ales cu note mai mici după contestație. Este și cazul unui elev din Bîlteni, care a primit o notă mai mică. De la 9.50,  a scăzut la 8.80.

După rezolvarea contestațiilor, un elev din Târgu Jiu a reușit să obțină zece pe linie, fiind a patra medie de zece de la Evaluarea Națională, din Gorj.


În ceea ce privește examenul de bacalaureat, astăzi vor fi afișate rezultatele finale. Au fost recorectate peste o mie de lucrări, în alt județ, iar notele finale vor fi anunțate astăzi.

Înainte de contestații, rata de promovare la examenul de Bacalaureat, a fost de 62,7%, în județul Gorj.

Au fost și trei medii de zece. Două la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" și încă una la Colegiul Național "Tudor Vladimirescu". 

Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: