Sorin Boza, despre minusul de la CEO: E doar o pierdere financiară

Complexul Energetic Oltenia va înregistra pierderi la sfârşitul lui 2018. Motivul principal este legat de costul certificatelor de dioxid de carbon, care a explodat în acest an, depăşind chiar și 20 de euro. Sorin Boza, preşedintele Directoratului, îi critică pe cei care îl văd vinovat de pierderile companiei, susţinând că  „este doar o pierdere financiară”.

Situaţia financiară a companiei încă nu a fost făcută publică. Mai mult ca sigur, va fi pe minus la sfârșitul acestui an, iar Sorin Boza, directorul CEO, să vina pe prețul mare al certificatelor de CO2, fără de care producătorul de energie nu ar putea funcționa. Nu au fost cumpărate toate certificatele necesare. Chiar și-așa, bugetul companiei a fost serios afectat de prețul mare al acestor documente. În unele zile, au fost cumpărate certificate chiar și cu 24 de euro, față de 8,5 euro cât au previzionat directorii.

„Este important să vedem cum va fi încheiat acest an. Principalul obiectiv este să încheiem anul cu o creștere de productivitate. Este o lună în care vom lucra non-stop pentru a putea încheia cât de cât bine anul, ținând cont de toate problemele pe care le-am avut până acum. Văd oameni care își dau cu părerea şi care, acum câteva săptămâni, veneau pe la mine prin birou. Vin cu niște pierderi și le scriu lui Boza pe tricou, sunt oameni care nu știu despre ce vorbesc. Dacă certificatul de CO2 rămânea la valoarea de 8,5, cum aveam noi buget, Complexul Energetic Oltenia avea, din nou, un an pozitiv. Este doar o pierdere financiară”, a spus Sorin Boza, la Tele3.

„2018, an de sacrificiu”

Cât despre creşterile salariale așteptate de mineri și energeticieni, Boza nu a oferit vreun răspuns, considerând că este prea devreme să fie purtată o astfel de discuție. În aceste zile, oficialii companiei creionează bugetul pentru anul viitor, iar cifrele vor fi prezentate şi sindicatelor. „Nu s-a mai făcut o expropriere de patru ani, nu s-a mai tăiat un metru de pădure de șapte-opt ani. Eu spun că este totuși un an greu, un an de sacrificiu. Îl pregătim pe 2019 să fie un an bun. Lucrăm la bugetul pe anul viitor. Este prematur să vorbim acum despre o majorare salarială. Vom discuta când vom avea bugetul gata”, a mai explicat Boza.

Vizualizări: 3,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: