Nouă milioane de lei de la ministerul Elenei Udrea

Un proiect de nouă milioane de lei a fost semnat ieri la Târgu-Jiu. Este vorba despre realizarea sistemului de salvare montană a judeţului Gorj. Durata de implementare a proiectul este de 19 luni şi vizează construirea a şase baze de salvamont şi reabilitarea a altor trei în nouă localităţi din Gorj. O dată cu punerea în funcţiune a acestora se vor crea şi nouă locuri de muncă. La semnarea proiectului trebuia să fie prezent şi Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, însă a venit secretarul de stat Radu Murgeanu. Proiectul a fost încheiat în prezenţa premierului Emil Boc.

Valoarea proiectului privind realizarea sistemului integral de salvare montană a judeţului Gorj este de peste 9 milioane de lei noi. Scopul proiectului este acela de a asigura condiţii specifice de siguranţă a turiştilor din zona montană a judeţului. Durata de implementare a proiectului este de 19 luni şi prevede reabilitarea a trei clădiri de salvamont existente la  Tismana, Bumbeşti-Jiu şi Stăneşti şi construirea a şase baze la Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Padeş şi Schela. Toate aceste posturi salvamont vor fi dotate cu cele necesare salvării montane. „Grupul ţintă al acestui proiect  sunt turiştii practicanţi de sporturi de iarnă şi turism montan, turiştii aflaţi în dificultate care vor dispune prin implementarea proiectului de o activitate preventivă de salvare eficientă care fără o intervenţie rapidă şi calificată poate avea consecinţe grave. Se doreşte creşterea numărului de turişti şi crearea de noi locuri de muncă permanente cât şi în perioada de execuţie a proiectului. Beneficiari direcţi sunt aproximativ 92.000 de turişti şi indirecţi locuitorii judeţului Gorj“, spune Marinela Boghianu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Rurală Sud- Vest Oltenia.  

La semnarea proiectului trebuia să fie prezent Ministrul Mediului, Elena Udrea, însă a participat secretarul de stat Radu Murgeanu. „Dacă până acum se spunea că nu se depun proiecte, acum pot să vă spun că sunt foarte multe şi poate vor obţine finanţare în 2012, 2013. Zona acesta a depus cele mai multe proiecte care au primit şi finanţare. Pot să vă spun că nu ne vom opri aici cu semnarea proiectelor. În viitorul apropiat va fi semnat un proiect pentru municipiul Târgu-Jiu”, spune secretarul de stat Radu Murgeanu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: