Noua organigramă a CE Oltenia. Vezi ce societate este închisă!

Baza de Aprovizionare Rovinari va fi desfiinţată, dispar exploatările miniere de carieră, apare o exploatare de subteran, iar Sucursala Electrocentrale Craiova va fi împărţită în două sucursale, Craiova şi Işalniţa. Acestea sunt modificările aduse la organigrama Complexului Energetic Oltenia. Noua organigramă va fi supusă votului Consiliului de Supraveghere în data de 28 martie şi va intra în vigoare de Ziua Păcălelii.

Liderii de sindicat Gheorghe Etăgan şi Ion Ruşeţ au participat marţi, pentru prima dată, la o şedinţă a Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO). Managerul companiei Laurenţiu Ciurel doreşte reorganizarea societăţii şi crearea unei noi organigrame. Potrivit liderului Gheorghe Etăgan, Directoratul CEO le-a prezentat o variantă a organigramei CEO, dar va mai fi o nouă şedinţă, pe 26 martie, când vor afla cu ce proiect merge Ciurel în faţa Consiliului de Supraveghere. Sindicalistul Gheorghe Etăgan a declarat ieri că nu ştie cine va conduce noile structuri din CEO. „Nu ştiu nume şi nici nu ne interesează pe cine pun, este atributul administraţiei. Nouă ne-a fost prezentată organigrama şi modul de reorganizare a companiei“, a declarat Etăgan.

Baza de aprovizionare, desfiinţată

Cea mai importantă schimbare se referă la desfiinţarea Bazei de Aprovizionare şi Rovinari. Etăgan transmite că angajaţii societăţii nu sunt în pericol. „Se va desfiinţa Baza de Aprovizionare Rovinari, iar angajaţii vor fi transferaţi la Sucursala Divizia Minieră şi la exploatări“, a declarat Etăgan.

De asemenea, la Sucursala Divizia Minieră vor fi multe schimbări. EMC-urile Motru, Jilţ, Rovinari şi Roşia dispar, rezultând mai multe cariere, iar directorii acestora se vor subordona direct şefului Diviziei Miniere. De fapt, de la 1 aprilie vom avea Cariera Roşiuţa, Cariera Lupoaia şi Husnicioara -  zona Motru-Mehedinţi, Carierele Pinoasa, Tismana, Poiana şi Serviciul de Mentenanţă- la Rovinari, Cariera Roşia, Cariera Peşteana şi Carierele Jilţ Nord şi Jilţ Sud.

Minele Ploştina şi Tehomir vor alcătui Exploatarea de Subteran, iar la Berbeşti va fi exploatare minieră cu cele trei sectoare, Berbeşti, Alunu şi Seciuri.

Şi Sucursala Craiova va fi împărţită în două, Sucursala Işalniţa şi Sucursala Craiova. 

Motocu şi Bălăşoiu, şefi peste „balastul“ din CEO

Potrivit unor surse, în companie sunt vehiculate nume noi pentru ocuparea unor funcţii din noua organigramă a Complexului Energetic Oltenia. Prezentăm în continuare numele care apar la bursa zvonurilor, cu precizarea că nimeni din conducerea companiei nu a confirmat oficial promovarea sau retrogradarea unor persoane deoarece negocierile nu au fost finalizate.

Surprize sunt la Sucursala Electrocentrale Craiova ce va fi împărţită în două, Termo Craiova şi Termo Işalniţa. Liderul sindical Constantin Creţan spune că cele două reprezintă „un balast  pentru CEO pentru că ei produc energia la un preţ foarte-foarte mare“. Şefi peste balast vor fi, se pare, Marian Motocu şi Constantin Bălăşoiu. Marian Motocu pleacă de la Divizia Energie la Termocentrala Craiova, pe postul de director, iar Constantin Bălăşoiu director la Işalniţa. La şefia Diviziei Energetice este în cărţi Ion Pisc, actualul director de la Termo Rovinari. La Termocentrala Rovinari va fi şef Aurel Medinţu, consilierul personal al managerului Laurenţiu Ciurel. Acesta a mai lucrat la Rovinari, dar acum este pensionar.

Daniel Antonie are toate şansele să-l înlocuiască pe Vasile Ogârlaci la Divizia Minieră, iar adjunct ar putea fi Ion Scorţariu. Directorul de la EMC Motru, Vasile Râbu, ar putea ajunge, de la 1 aprilie, director în Divizia Minieră. Daniel Olaru de la Dezvoltare este retrogradat la funcţia de contabil şef la Cariera Lupoaia.

Fostul director al SNLO Daniel Burlan va fi coleg cu Tiberu Trotea la Peşteana. Burlan inginer mecanic, iar Trotea inginer şef. Cosmin Ceauşescu ar rămâne la Jilţ Sud, la Jilţ Nord se discută despre numirea lui Marius Turturea, iar Alexandru Braia la Roşia. „Eu sper să rămân la Roşia. Nu vreau să fiu mutat de colo-colo. Nu a venit nimic oficial. Noi ne facem treaba“, spune Braia. La Cariera Lupoaia, şefia este disputată de Alexandru Glomnicu şi Vasile Creţan, în timp de Ion Ghiga îşi are postul asigurat la Roşiuţa.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: