Nouă primării, amendate de Garda de Mediu Gorj

Autorităţile locale din Gorj sunt la pământ în ceea ce priveşte protecţia mediului şi respectarea măsurilor impuse de Garda de Mediu. Asta au dovedit nouă primării din judeţ care s-au ales cu sancţiuni drastice în urma unui control efectuat de Garda de Mediu, Instituţia Prefectului şi Sistemul de Gospodărire al Apelor. Primăriile amendate nu sunt la prima abatere însă nici nu contestă amenzile date de comisiile de control. 

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, reprezentanţii Instituţiei Prefectului, dar şi specialiştii din cadrul Sistemului de Gospodărire al Apelor au controlat nu mai puţin de 30 de primării din judeţ şi cum era de aşteptat, nouă dintre ele au fost depistate cu nereguli grave care încălcau protecţia mediului. „A fost un control mai amplu, la 30 de autorităţi locale din judeţ şi cum era firesc, nu toate Consiliile Locale şi-au luat măsurile impuse de noi cu ocazia unor controale mai vechi. Din cele 30 de consilii locale verificate, nouă au fost sancţionate cu câte 15.000 lei fiecare”, a declarat Ovidiu Ilie, prim-comisar al Gărzii de Mediu Gorj. Printre autorităţile locale sancţionate se numără consiliul local Schela, Licurici, Hurezani, Teleşti, Câlnic, Samarineşti, Mătăsari, Borăscu şi Turceni. Deşi multe dintre primării nu sunt la prima greşeală de acest gen, primarii s-au conformat uşor şi spun că vor plăti pentru neregulile găsite. „O amendă bine meritată pentru că nu am finalizat măsurile de curăţire a cursurilor de apă. Este bine măcar că sunt începute şi nu am fost sancţionat că nu am făcut deloc. Aşteptăm procesul verbal şi o să plătim”, a declarat Gheorghe Cristea, primarul localităţii Hurezani.

Potrivit prim comisarului Ovidiu Ilie, majoritatea primarilor nu au făcut nici un demers de a curăţa cursurile de apă ce le aparţin, dar nici la capitolul curăţenie în comună nu au stat prea bine.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: