Vezi aici cât costă să-ţi înscrii copilul la un after-school

Primul after school în adevăratul sens al cuvântului funcţionează la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu încă din luna trecută. În momentul de faţă, zece elevii din clasele I-IV îşi petrec timpul liber sub supravegherea învăţătorilor şi a profesorilor. Copiii îşi fac temele, îşi perfecţionează cunoştinţele de limba engleză, se joacă şi mănâncă în incinta unităţii de învăţământ. Micuţii sunt foarte încântaţi deoarece nu mai sunt nevoiţi să stea singuri acasă până la sosirea părinţilor de la serviciu.

Conducerea Şcolii Generale “Constantin Săvoiu” a solicitat sprijinul municipalităţii pentru a putea amenaja un spaţiu mai mare pentru after school. “Primăria Târgu Jiu ne-a promis că ne va aloca fonduri pentru a reabilita o centrală termică existentă în curtea şcolii. Intenţionăm să mutăm copiii acolo deoarece ar fi mai mult spaţiu şi ar exista posibilitatea achiziţionării unor paturi pentru ca micuţii să poată dormi puţin după ce vin de la şcoală”, a declarat Violeta Dulubei.

“Programul after school vine în sprijinul părinţilor care sunt foarte ocupaţi cu serviciul şi nu au cu cine să-şi lase copiii. După terminarea cursurilor copiii vin aici şi stau până la orele 17.00 când sunt luaţi acasă de către părinţi. În tot acest interval de timp îşi fac temele, participă la activităţi recreative (jocuri pe calculator, muzică, activităţi sportive în aer liber), învaţă limba engleză şi dansuri de societate. De asemenea, copii servesc masa şi se pregătesc pentru serbările şcolii”, a declarat Violeta Dulubei, directorul Şcolii Generale “Constantin Săvoiu”.

Multe solicitări

Părinţii care şi-au înscris copiii la after school suportă o contribuţie lunară de 300 de lei, la care se adaugă câte 5 lei/zi pentru masă. Cu banii încasaţi de la părinţi se plătesc salariile cadrelor didactice şi se fac achiziţii pentru dotarea sălii. În momentul de faţă, copiii au la dispoziţie calculator, casetofon, mingi şi diverse materiale pentru realizarea colajelor. În prezent, încă zece familii aşteaptă răspuns favorabil din partea conducerii şcolii pentru a-şi aduce copiii la acest after school. “Avem încă aproximativ 10 cereri din partea părinţilor care intenţionează să-şi aducă micuţii. Acest program nu se adresează numai elevilor şcolii noastre. Avem solicitări şi din partea părinţilor ai căror copii frecventează alte unităţi de învăţământ. Chiar unul dintre copiii de aici este elev la Şcoala Generală Nr.4”, a mai precizat Violeta Dulubei.

Copiii, încântaţi de after school

Copiii care frecventează After School-ul Săvoiu sunt încântaţi de activităţile desfăşurate. “Îmi place foarte mult aici şi mi se pare că timpul trece foarte repede. Acasă stăteam singură până veneau părinţii mei de la serviciu pentru că nu mai am fraţi. Până şi mâncarea e foarte bună. Astăzi am mâncat piure cu pulpă şi a fost foarte gustos”, a declarat Roxana Maria Dudău, în vârstă de 9 ani. Unul dintre copii a precizat că îi pare rău pentru că nu poate dormi împreună cu ceilalţi colegi. “Aici toţi suntem prieteni şi îmi pare rău că nu putem dormi împreună. Acasă stăteam cu bunicii până veneau părinţi de la serviciu. Ei mă mai certau, dar doamnele învăţătoare sunt foarte bune cu noi”, a menţionat Dragoş Artăriş, elev în clasa a III-a.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: