Pentru o familie din Dragoteşti, fiecare zi e o luptă pentru supravieţuire

Pentru o familie din satul Trestioara al comunei Dragoteşti fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. Soţii Bordei fac tot posibilul pentru a-şi creşte fetiţa de numai trei anişori. Singura lor sursă de venit este alocaţia fetei şi banii puţini pe care-i primeşte tatăl ei muncind cu ziua. Cu toate acestea părinţii vor să-i ofere micuţei tot ce pot pentru ca ea să nu simtă lipsuri.

Soţii Bordei au plecat la drum aproape fără nimic. Au primit când s-au căsătorit o bucată de teren unde şi-au făcut o cameră şi o bucătărie. Au reuşit să-şi facă un acoperiş deasupra capului cu alocaţia fetei care are acum trei ani şi cu banii câştigaţi muncind cu ziua. „Nu am avut posibilităţi materiale. La nuntă am primit zestre de la soacră o bucată de teren. Am stat o perioadă la socri, dar nu mai puteam pentru că eram foarte mulţi într-o cameră. După ce s-a născut fetiţa şi am început să primim alocaţie de la stat şi ajutor social ne-am gândit să ne facem şi noi o cameră. Trăiam din ajutorul social, iar din alocaţia fetei şi din ce câştiga soţul meu am reuşit să facem şi noi o cameră şi o bucătărie”, spune Alina Bordei.

După ce casa a fost gata, soţii au plecat câteva luni să muncească în Italia pentru a o mobilă, însă dorul de copil i-a făcut să revină în ţară. „După ce am terminat casa am dus fata la mama mea şi am plecat cu soţul la muncă în Italia. Nu am putut sta foarte mult acolo pentru că ne-a fost dor de fetiţă. Din puţinii bani cu care ne-am întors am mobilat camera pe care am făcut-o şi ne-am mutat aici cu fata. Este foarte greu dar asta este situaţia“, mai spune femeia.

Familia Bobei nu are bani nici măcar să-şi deschidă partidă pentru curentul electric.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: