Poliţiştii comunitari câştigă în instanţă revenirea pe posturi

Tribunalul Gorj a dat câştig de cauză unora dintre poliţiştii locali concediaţi în baza ordonanţei de urgenţă ce prevede ca la 1.000 de locuitori să fie angajat un singur poliţist comunitar. Astfel cinci dintre cei 20 de poliţişti comunitari de la Târgu Jiu, care au contestat în instanţă au şi obţinut repunerea în funcţie. Decizia magistraţilor gorjeni a fost însă contestată de către conducerea instituţiei în cauză, iar acum se aşteaptă verdictul magistraţilor de la Craiova.

Ion Procopie, Florin Rasoveanu, Ion Şomănescu, Elisa Purea şi Eugenia Cruceru sunt cei cinci foşti angajaţi ai Poliţiei Comunitare Târgu Jiu ce au câştigat în instanţa de la Târgu Jiu dreptul de a reveni pe posturi. „Sindicatul Pro Lex a sprijinit membrii în demersul de a ataca în instanţă decizia de concediere. Au câştigat cinci colegi mai sunt alte 14 persoane care aşteaptă pronunţarea, printre ei mă număr şi eu nu ne vom da bătuţi sperăm ca şi la Curtea de Apel Craiova să fie aceeaşi sentinţă“, a precizat Aurelian Chiriţoiu, lider sindicat Pro Lex.

Directorul Poliţiei Locale, Ion Tudor, susţine că cei cinci nu vor reveni în cadrul instituţiei. „Dacă cineva crede că eu nu o să respect legea şi mă refer la ordonanţa ce prevede clar că numărul de poliţişti locali se raportează la numărul de locuitori greşeşte. Eu cred că cei de la Curtea de Apel Craiova vor avea alt punct de vedere, vor admite recursul. Îmi pare rău de aceşti oameni, dar nu am ce le face, nu eu am vrut asta asta-i legea trebuie respectată“, a precizat Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: