Noul an aduce apă potabilă la Licurici

Vești bune pentru cetățenii din comuna Licurici. Noul an le-ar putea aduce apă potabilă la poartă, spun autoritățile locale care pregătesc deja licitația. Proiectul este unul de amploare și presupune rețea de alimentare cu apă pentru toate cele patru sate ale comunei. Valoarea investiției este de șase milioane de lei.

Cetățenii din Licurici ar putea avea în 2017 apă potabilă la poartă dacă licitația referitoare la acest proiect nu este contestată, iar lucrarea primește la timp finanțare. Potrivit autorităților locale, lucrarea este finanțată pe fonduri guvernamentale pe Programul Național de Dezvoltare Locală și va fi scoasă la licitație cel târziu la începutul lui 2017. ”Finanțarea pentru proiect este aprobată de Ministerul Dezvoltării, noi avem toate terenurile achiziționate, toate sunt în domeniul primăriei. Nu sunt probleme din acest punct de vedere. Salariații primăriei încă lucrează la documentația pentru scoaterea la licitație a investiției”, a spus primarul din Licurici, Liviu Doru Drăgulescu.
Valoarea investiției este de șase milioane de lei și presupune rețea de apă pentru toate cele patru sate ale localității, Totea, Licurici, Frumușei și Negreni. ”Dacă lucrurile merg bine cu licitația și nu sunt contestații, anul viitor dăm drumul la lucrare”, a mai spus primarul din Licurici, Liviu Doru Drăgulescu. Aceasta este de altfel și singura investiție majoră pe care și-au propus-o autoritățile locale în anul 2017. Cert este că la ora actuală nici un sat al comunei nu beneficiază de rețea de apă și de nici o altă utilitate, cu excepția iluminatului public.
Administrația publică locală are finalizată și documentația privind introducerea rețelei de gaze însă nu s-a concretizat nimic până la ora actuală. Asta în ciuda faptului că Licurici este una dintre cele mai bogate comune din Gorj în gaze naturale și petrol. Proiectul de alimentare cu apă a fost întocmit încă din 2008 însă guvernanţii abia acum au găsit bani și pentru comuna Licurici. ”Prima documentaţie s-a depus pe măsura 322 în 2008 iar la finele lui 2015 am redepus proiectul la Ministerul Dezvoltării pentru 10 kilometri de canal și 15 kilometri de apă”, a spus Liviu Doru Drăgulescu, primar Licurici. Autoritățile locale speră ca măcar cu licitația să aibă mai mult noroc și lucrările să înceapă efectiv în 2017.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: