Noul pachet de servicii medicale va goli spitalele

Ministerul Sănătății a întocmit o listă cu 300 de afecțiuni pentru care nu se mai impune internarea în spital. Aceste liste au fost trimise și unităților spitalicești din județul Gorj pentru ca medicii să se obișnuiască cu această modificare care va fi în noul pachet de servicii medicale aflat în dezbatere.

În spitalele din Gorj simularea a eșuat, pentru că medicii așteaptă ca noul pachet de servicii să fie aprobat, iar până atunci vor lucra ca și până acum. „Noi am primit această listă de aproximativ două luni și se pare ca va fi aprobată în această formulă, cu cele 300 de afecțiuni care nu mai pot fi internate. De exemplu cei care vin cu tensiune arterială nu vor mai fi internați. Le acordăm primul ajutor în urgență, iar apoi trebuie să direcționăm pacienții către medicul de familie. Sunt câteva boli foarte bine stipulate în această listă. Medicii nu au început să țină cont de această listă, pentru că deocamdată e luată cu titlu de sugestie. Noi am discutat lista la rapoartele de gardă, am discutat pe seama ei, dar nu ne folosim de sugestia aceasta. Așteptăm să ni se impună”, a precizat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orășenesc Rovinari.

Printre bolile mai cunoscute trecute pe această listă negativă se numără  pneumoniile virale, diabetul de tip 2 necomplicat, arteroscleroza cerebrală, cardiomiopatii ischemice și boli valvulare, astmul, ulcerul necomplicat, hepatita alcoolică și pancreatita alcoolică, osteoartroza, diareea și infecțiile intestinale, hepatitele virale tip B și C,tiroidita autoimună, bronșite și BPOC, gastroenterite, colecistită cronică, coxartroză,  gonartroză, osteoporoză postmenopauză, infecții urinare cu localizare nespecificată, fracturi multiple de coaste.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: