Comuna unde copiii stau la coadă la Internet

Calculatorul este o atracţie şi pentru copiii din mediul rural, care nu au acasă abonament la Internet. În comuna Logreşti, de când s-a făcut o unitate de biblionet, copiii stau la rând, imediat ce termină şcoala, pentru a prinde o oră de internet.

Autoritățile locale din comuna Logrești au inaugurat la începutul anului școlar un biblionet. Acesta a fost amenajat în locul unde a funcționat până în 2012 un bar, deși clădirea respectivă este chiar în curtea Școlii Gimnaziale din Logrești.  Este vorba de o construcție pe domeniul public care în urmă cu ani buni a funcționat ca judecătorie, iar din anul 2000 și până în 2012 a fost închiriată unui agent economic pentru alimentară și bar.  Anul trecut clădirea a fost reabilitată de autoritățile locale, iar acum a devenit locul preferat al elevilor.

„Era imposibil ca în curtea unei instituții de învățământ să funcționeze un bar. Imediat ce a expirat contractul de închiriere noi am început să reabilităm clădirea cu beneficiarii de ajutor social. Ne-a costat aproximativ 25.000 de lei. Am mutat aici biblioteca comunală ce funcționa la parterul dispensarului și care era la o distanță de câțiva kilometri față de școală. Avem 4.000 de volume în bibliotecă și, pe lângă aceste cărți, am primit de la Biblioteca Județeană patru calculatoare conectate la internat”, a precizat Ion Băluță, primarul din comuna Logrești.

Biblionetul, luat cu asalt de elevi

Deși funcționează de numai câteva luni, biblionetul a devenit locul preferat al elevilor din comuna Logrești. După ce termină orele de curs, aceștia vin aici și de multe ori sala este neîncăpătoare pentru ei. Dacă printre rafturile de cărți elevii nu se îngrămădesc, în fața calculatoarelor stau la rând ca să navigheze pe internet. „Ne place foarte mult să venim la internet după ce terminăm orele. Este chiar în curtea școlii și venim să ne facem temele, referatele și mai intrăm pe internet. Când nu este foarte aglomerat ne mai și jucăm. Eu am avut calculator, dar mi s-a stricat, însă nu era conectat la internet. Aici calculatoarele merg bine, este și internet, cald și venim mai mulți colegi”, a precizat unul dintre elevii prezenți la Biblionet.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: