Noul șef al ISJ anunță anchete în școlile cu probleme

Iustin Paralescu, noul șef al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a anunțat că săptămâna viitoare va dispune controale în mai multe școli din județ, acolo unde presa a semnalat probleme. Două dintre cazuri au fost prezentate în ziarul Pandurul. Este vorba de faptul că la Școala Generală din Bărbătești a fost numit un director anchetat acum câțiva ani pentru agresarea sexuală a unei eleve, profesorul Ghimpău recunoscând atunci fapta în fața procurorilor. Un alt caz aflat în atenția lui Paralescu este Grupul Școlar Energetic Turceni, unde directorul este acuzat de falsificarea a zeci de note.

Gheorghe Ghimpău, directorul Şcolii Generale din Bărbăteşti, a plecat în concediu medical când a aflat de anchetă, lăsând şcoala pe mâna unei învăţătoare. Directorul nici nu s-a obosit să anunţe Inspectoratul Şcolar despre intenţiile sale. Contactat telefonic, Ghimpău a declarat că este atât de bolnav încât nu poate da nicio explicaţie.

„Pandurul“ a relatat în repetate rânduri despre activitatea directorului Ghimpău cum ar fi folosirea corigenţilor pentru a lua voturi peste PSD dar şi acuzaţia de tentativă de viol asupra unei eleve. Pentru a nu da explicații, Ghimpău a intrat în concediu medical şi a delegat în locul lui pe învăţătoarea Luminiţa Viezure. Acesta nici nu a anunţat Inspectoratul că s-a îmbolnăvit. „Este culmea! Nu interesează pe nimeni problemele mele de sănătate. Sunt atât de bolnav încât numai de anunţarea Inspectoratului nu-mi arde“, spune Gheorghe Ghimpău.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a aflat din presă despre directorul plecat în concediu medical. „Am aflat de la dumneavoastră că directorul Gheorghe Ghimpău a intrat în concediu medical, am luat legătura cu el şi ne-a confirmat acest lucru. În mod normal trebuia să fim înştiinţaţi, să ştim pe cine a delegat să se ocupe de problemele şcolii. Voi trimite o echipă de inspectori la Bărbăteşti pentru a constata dacă învăţătoarea în cauză este potrivită pentru funcţia de director“, precizează Iustin Paralescu, inspector general IŞJ Gorj.

Anchetă și la grupul școlar din Turceni

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va începe o anchetă la Grupul Şcolar  Energetic Turceni pentru a vedea dacă reclamaţia unui profesor al acestei şcoli cu privire la falsificarea mai multor note este adevărată. Echipa de inspectori va ajunge la şcoala din Turceni în cel mult o săptămână, anunţă inspectorul general al IŞJ Gorj, Iustin Paralescu.

Unul dintre lucrurile lăsate neterminate de către vechea conducere a Inspectoratului Şcolar Gorj este verificarea declaraţiei profesorului de matematică, Gheorghe Munteanu, prin care acesta anunţa că mai mulţi elevi de la învăţământul „fără frecvenţă“ au trecut clasa fără a fi examinaţi. Noua conducere a Inspectoratului este hotărâtă să lămurească această situaţie, chiar dacă a trecut ceva timp de la încheierea anului şcolar. Astfel, dacă fosta conducere a Inspectoratului nu a făcut o anchetă în acest caz din simplu motiv că nu a fost făcută nicio sesizare scrisă, noua conducere nu are nevoie de o sesizare scrisă. „Am aflat despre situaţia de la  Grupul Şcolar Turceni din presă. Chiar dacă profesorul Munteanu care a făcut acele acuzaţii nu a sesizat în scris Inspectoratul,  o echipă de inspectori va merge la faţa locului pentru a verifica dacă într-adevăr au fost trecute note în catalog  unor elevi fără a fi examinaţi“, spune Iustin Paralescu Inspector General IŞJ Gorj.

Fiind vorba de nişte acuzaţii extrem de grave, dacă se va adeveri că profesorul Munteanu are dreptate, inspectoratul şcolar anunţă că vor fi luate măsuri drastice împotriva vinovatului.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: