Noul şef al PNL Gorj şi-a cunoscut colegii de filială

Președintele interimar al PNL Gorj, deputatul de Dolj Ionuț Stroe, a reuşit să ajungă pentru prima dată la Târgu Jiu după ce a fost numit în fruntea organizaţiei conduse în ultimii ani de Dan Morega. Acesta a avut joi seara o primă întâlnire cu membrii din conducerea interimară a organizaţiei, data la care vor avea loc alegerile din filială nefiind stabilită deocamdată,. Stroe urmează să vină în capitala Gorjului săptămânal de acum încolo, motiv pentru care şi spune că despre concediu la mare nu prea mai poate fi vorba.

Ionuţ Stroe a spus din capul locului că va prefera drumul pe Târgu Cărbuneşti pentru a veni la Târgu Jiu, cel de la Rovinari spre municipiu speriindu-l pe tânărul deputat, semn că acesta încă nu a ajuns să meargă spre Bumbeşti Jiu pentru a vedea acolo o adevărată catastrofă de şosea. El ar putea să discute această problemă direct cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cu care este coleg de judeţ în Parlament. Practicant de judo, deci disponibil pentru o trântă cu oricine doreşte prin partid, deputatul numit săptămâna trecută în fruntea PNL Gorj, după ce Dan Morega a părăsit partidul, e aşteptat din nou la Târgu Jiu la sfârşitul acestei săptămâni.

Stroe va stabili calendarul alegerilor

Stroe vrea ca la următoarea vizită să aducă şi calendarul alegerilor interne şi, pe cât posibil, să se ştie data conferinţei judeţene, dată la care liberalii ar urma să îşi aleagă un nou preşedinte. „O săptămână ne e suficient pentru a stabili ce e de făcut şi de a vedea ce s-a făcut până acum. Am discutat foarte mult de reprezentativitatea organizaţiilor locale în Comitetul Interimar, de calendarul alegerilor interne şi de o eventuală întâlnire a Delegaţiei Permanente a filialei în această lună. Oricum, avem termen maxim trei luni de acum înainte pentru a organiza alegerile interne”, a menţionat Stroe.

Deputatul liberal afirmă că în privinţa datei alegerilor nu a fost luată nicio decizie, el dorind mai întâi să vadă „stadiul” în care se află organizaţiile din judeţ.

Nu a avut cuvinte critice pentru Morega

Ionuţ Stroe a declarat vineri că filiala a crescut în perioada în care a fost condusă de Morega, dar nu la un procent care să permită intrarea partidului la guvernare. „Nu ştiu cât de confortabil este un procent de 18% ca şi obiectiv atins. Se poate însă mai mult de atât. Personal nu aş fi avut nicio problemă dacă domnul  Dan Ilie Morega ar fi făcut parte din organizaţie, pentru a aduce un plus de valoare filiale, ca şi alţi membri, de altfel”, a spus Stroe.

Alegerile din PNL Gorj ar fi trebuit să aibă loc pe 5 iunie, dar au fost amânate pentru o dată necunoscută încă, deputatul Dan Morega anunţând plecarea din partid după ce conducerea centrală a PNL a decis să amâne alegerile la care acesta ar fi candidat pentru un nou mandat de preşedinte al filialei. Morega a fost membru al PNL începând cu anul 2004, filiala Gorj având până atunci procente de circa 7-8% în diferitele alegeri, media atinsă de organizaţie în 2009 fiind de 18%.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: