Banţa, din nou prefect prin hotărâre judecătorească

Fostul prefect de Gorj Victor Banţa a fost repus în funcţie de Curtea de Apel Bucureşti. “Pot oricând să revin în funcţie, pentru că am hotărâre definitivă şi executorie”, a declarat Banţa. Fostul prefect spune că nu se grăbeşte să îşi ceară postul înapoi, deoarece vrea mai întâi să vadă ce evoluţii vor mai fi pe scena politică.

Liviu Andrei poate oricând să rămână fără fotoliul de şef al Instituţiei Prefectului. Depinde doar de predecesorul său, care poate să ceară sau nu executarea hotărârii judecătoreşti prin care a fost repus în drepturi.

Victor Banţa a obţinut postul de prefect în urma unui concurs, astfel că revocarea acestuia din funcţie a fost considerată ilegală de judecătorii bucureşteni. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a dat sentinţa definitivă şi executorie pentru revenirea lui Banţa în functia de prefect.

Are hotărâre definitivă şi executorie

Victor Banţa spune că deşi are o hotărâre definitivă şi executorie nu s-a gândit deocamdată să revină pe funcţie. “Hotărârea este definitivă şi executorie. Pot oricând să revin pe această pe funcţia de prefect, pentru care am susţinut un concurs, dar deocamdată nu ma gândesc să revin, aştept să văd ce se va întâmpla în politică în perioada următoare. Oricum mai durează puţin până când hotărârea va fi scrisă, deocamdată este doar pronunţată. Mai există însă cale de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar până atuni hotărârea este executorie“, a declarat Victor Banţa, inspector guvernamental.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: