Călinoiu minte ca să scape de miştourile lui Fugaru

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu poate accepta că a fost învins în lupta cu Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti. Dacă în urmă cu doar câteva săptămâni susţinea sus şi tare că Fugaru trebuie demis din funcţie, acum, după eşec, spune că ideea nu a fost a lui, ci a democrat-liberalilor.

După ce a eşuat în intenţia de a-l schimba din funcţie pe viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a încercat să scape de umilinţa publică la care cel mai probabil îl va supune Ion Fugaru. Călinoiu susţine acum că nu a avut nicio legătură cu tentativa de demitere a lui Fugaru, ci că a fost o acţiune a… PDL. Asta în ciuda faptului că atât Călinoiu, cât şi alţi pesedişti au vorbit săptămâni în şir despre necesitatea înlăturării din funcţie a lui Fugaru, în timp de liderii democrat-liberali au declarat de fiecare dată că nu vor face nici un fel de alianţă cu PSD la Târgu Cărbuneşti. „Nu am fost deloc implicat în acţiunea de schimbare a lui Fugaru. Am aflat ieri sau alaltăieri de această idee. L-am sunat pe Călina şi l-am întrebat ce se întâmplă. Mi-a spus că cei de la PDL, consilierii, au iniţiat proiectul de hotărâre de schimbare a viceprimarului. Am zis că este foarte bine că au semnat că au fost de acord, dar am spus ca nu cumva să susţină noul viceprimar de la PDL”, a declarat ieri Ion Călinoiu.

Călinoiu recunoaşte că a dat instrucţiuni pentru demitere

Realitatea este că şi consilierii PDL au semnat alături de cei de la PSD proiectul de hotărâre pentru demiterea lui Fugaru, dar au făcut pasul înapoi la cererea liderilor democrat liberali. Motivele invocate de consilieri pentru demiterea lui Fugaru sunt în mod cert redactate de un fan al lui Ion Călinoiu, având în vedere că defectul major al viceprimarului Fugaru era acela că trimitea presei „comunicate defăimătoare” la adresa preşedintelui CJ Gorj şi că avea „relaţii tensionate” cu acesta. Iată ce era scris în expunerea de motive: „Având în vedere relaţiile tensionate existente între autoritatea locală şi Consiliul Judeţean Gorj, datorate activităţii viceprimarului prin comunicatele de presă defăimătoare la adresa conducerii Consiliului Judeţean, lipsa datorată atitudinii de necolaborare din partea viceprimarului cu această instituţie (…) solicităm demiterea din funcţia de viceprimar al lui Fugaru Ion”.

Călinoiu a susţinut ieri că le-a recomandat cu totul alte motive de demitere consilierilor PSD, recunoscând implicit că i-a împins să facă acest gest, deşi negase iniţial orice amestec: „Le-am spus: analizaţi şi cereţi în şedinţa de consiliu pe care o s-o aveţi care este stadiul implementării proiectului de gestionare a deşeurilor menajere pilot, pentru că nu se ocupă nimeni de doi ani acolo, şi care este stadiul realizării parcului de la Stejerei. Trebuie să rezulte din acest material că primarul i-a dat sarcina să se ocupe şi nu s-a ocupat, dacă rezultă”.

Culmea tupeului: „Nu eu am vrut să-l schimb pe Fugaru, ci Manţog”

Complet lipsit de strategie politică, Ion Călinoiu încearcă acum să susţină că eşecul privind intenţia de demitere al lui Fugaru nu este al lui, ci al lui Manţog. „Poate nu ştiţi, dar Manţog cu două zile înainte şi-a chemat consilierii şi le-a spus ca nu cumva să pună viceprimar de la PSD. Ştiaţi asta?”, a declarat Călinoiu, susţinând nici mai mult nici mai puţin decât că lui nici nu i-a trecut prin cap să facă o astfel de schimbare. Radio Infinit a reluat ieri o declaraţie de acum câteva săptămâni a lui Călinoiu, din care rezultă extrem de clar ce intenţii avea preşedintele Consiliului Judeţean Gorj cu privire la Fugaru: „Eu am spus mereu că nu este normal ca la Târgu Cărbuneşti să aibă viceprimar un partid care are un singur consilier, PRM, iar PSD cu cinci consilieri să nu aibă nimic. Susţin că Fugaru trebuie schimbat, pentru că nu poate face majoritate şi nu poate promova proiectele de care are nevoie oraşul. În locul lui poate să fie oricare consilier care a dovedit că este gospodar. De la noi, de exemplu, domnul Iulică Călina a dovedit că poate face treabă şi pe el îl susţinem pentru funcţia de viceprimar”.

Încercarea lui Călinoiu de a da vina pe Manţog nu are nicio susţinere, câtă vreme democrat-liberalul a declarat încă înaintea şedinţei de demitere că PDL nu susţine  schimbarea viceprimarului din Târgu Cărbuneşti. „Consilierii locali ai PDL au făcut o chestie de capul lor, pe fondul unor neînţelegeri pe plan local. Organizaţia judeţeană a PDL nu a fost de acord cu iniţiativa consilierilor locali şi în nici un caz nu vom susţine un viceprimar PSD care să fie votat cu mâna consilierilor PDL. Şi oricum o demitere de viceprimar trebuie să aibă la bază nişte motive, nu să fie rodul unor neînţelegeri pe care în prezent încercăm să le rezolvăm prin mediere”, a declarat Ionel Manţog.Ion Fugaru, viceprimarul din Târgu-Cărbuneşti, a repetat că Ion Călinoiu este cel care a pus la cale schimbarea sa din funcţie. Expunerea de motive prezentată consilierilor confirmă că preşedintele Ion Călinoiu are pata pusă pe Fugaru. Principalul motiv din expunere era referitoare la relaţiile conflictuale dintre Consiliu Judeţean şi Fugaru. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: