NOVACI: Căminul de bătrâni, externalizat

Consilierii locali din Novaci au decis ca o organizaţie neguvernamentală din capitală să preia căminul de bătrâni din localitate. Astăzi va fi semnat contractul între cele două părţi, urmând ca timp de o lună unitatea să intre în reparaţii. Până una-alta, bătrânii vor fi mutaţi în două centre din ţară, iar angajaţii au intrat de astăzi în şomaj. Există şanse mari ca o parte dintre ei să fie preluaţi de noua conducere.

Decizia a fost luată în şedinţa de consiliu local de joi, ONG-ul fiind şi unicul ofertant care rămăsese în cărţi, dat fiind faptul că Mitropolia Olteniei s-a retras. Preluarea se va face astăzi, când autorităţile locale vor încheia contractul de atribuire cu titlu gratuit timp de un deceniu.

Cei 9 bătrâni cazaţi aici vor fi mutaţi în alte două centre ale organizaţiei din ţară până ce clădirea căminului va fi recondiţionată. „Am avut o singură abţinere, restul consilierilor au votat pentru externalizarea căminului. Asociaţia Sfântul Toma va prelua unitatea, luni vom semna contractul de atribuire cu titlu gratuit pentru o perioadă de 10 ani. Tot luni va fi preluată şi activitatea de acolo, bătrânii care sunt acum vor fi transferaţi în cele două centre pe care le au dumnealor, la Mogoşoaia şi la Breaza. Asta pentru că unitatea va fi reabilitată şi nu se poate lucra atâta timp cât sunt bătrânii în cămin. Circa 30 de zile vor dura reparaţiile şi autorizarea pentru funcţionare. După acea vor fi aduşi şi alţi bătrâni astfel încât să se lucreze la capacitate mare”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci. 

Autorităţile locale au pus condiţii asociaţiei din capitală, una dintre acestea fiind de a nu schimba destinaţia Serviciului de Asistenţă Socială - Persoane Vârstnice, clauză prevăzută şi în contract. O altă condiţie impusă de autorităţi este aceea de a găzdui gratuit în cadrul acestei unităţi cinci persoane vârstnice din localitate (cazuri sociale). 

OPORTUNITATE

Cei 22 de angajaţi ai Serviciului de Asistenţă Socială - Persoane Vârstnice din Novaci intră începând de astăzi în şomaj. Există premise ca o parte dintre ei să fie preluaţi de noua conducere. “Vor lua 4-5 angajaţi la început. În funcţie de numărul bătrânilor, vor face şi alte angajări. În prima etapă vor fi trei paznici care vor păzi clădirea până va fi reabilitată”, a spus primarul Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: