Ofertă educaţională unică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” domină şi anul acesta topul celor mai căutate licee din Gorj. Foarte mulţi dintre absolvenţii claselor a VIII-a, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban speră ca începând cu anul şcolar 2013/2014 să devină elevii acestui prestigios liceu. Ca un element de noutate, la nivelul judeţului, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a introdus în planul de şcolarizare clase de engleză intensiv la profilurile matematică-informatică şi ştiinţele naturii.

Colegiul Naţional ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, unitate de învăţământ cu tradiţie la nivelul judeţului Gorj, este recunoscut pentru elevii buni şi rezultatele la învăţătură deosebite, obţinute pe perioada studiului aici. Liceul este la fel de renumit şi datorită colectivului profesoral format din dascăli cu experienţă şi de un înalt nivel profesional, cu rezultate ce pot fi demonstrate cu uşurinţă, urmare a premiilor obţinute de elevii lor la diferite materii.

Pentru anul şcolar 2013/2014, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” vine în întâmpinarea absolvenţilor claselor a VIII-a cu o ofertă educaţională unică la nivelul judeţului. Este vorba despre introducerea în planul de şcolarizare a claselor de engleză intensiv la profilurile matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii. Aşadar, în anul şcolar 2013/2014 în cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” vor funcţiona: 4 clase matematică-informatică, dintre care informatică intensiv - o clasă şi engleză intensiv - o clasă; 2 clase de filologie şi 3 clase ştiinţe ale naturii, dintre care una este de ştiinţe ale naturii-engleză intensiv.

La clasele intensiv-engleză elevii vor fi selecţionaţi în urma unui concurs ce va fi susţinut după înscrierea la liceu. Reprezentanţii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” spun că s-a luat decizia de a se introduce clasele intensiv-engleză pentru oferi şansa continuării studiilor în străinătate şi elevilor care nu au posibilitate financiară de a susţine examenul Cambridge. În plus, competenţele de limba engleză au devenit foarte solicitate în ultima perioadă de către universităţi. 

DOTĂRI

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” dispune de laboratoare moderne dotate cu aparatură necesară bunei desfăşurări a orelor: 4 laboratoare de informatică, 2 cabinete de biologie, un laborator de fizică, 2 laboratoare chimie, 2 săli de sport, un amfiteatru, numeroase săli de clasă, o bibliotecă, un muzeu şi un cabinet de consiliere.

CLASE

În planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2013/2014 mai sunt prevăzute: 2 grupe pentru învăţământul preşcolar; 2 clase pregătitoare; 1 clasă a V-a şi 1 clasă baschet-băieţi.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: