Runcu are de astăzi unitate de jandarmi

Cetățenii din Runcu vor fi mult mai în siguranță. Asta pentru că de astăzi, în localitate, funcționează o unitate de jandarmerie montană. Din cinci posturi înființate la nivel național unul a fost stabilit la Runcu. Sediul unității a fost pus la punct astfel încât de astăzi cei șapte jandarmi ai unității să-și poată începe activitatea. Unitate este dotată cu ATV-uri, mașini de teren, echipamente de intervenție montană și nu numai.

Sediul noii unități de jandarmerie montană a fost stabilit într-un bloc de șase apartamente din centrul satului Runcu, acolo unde sunt amplasate cabinetele medicale și oficiul poștal. Proiectul de înființare la Runcu a unei unități de jandarmi aparține autorităților locale. "La nivel național s-au înființat cinci unități de jandarmi , una dintre cele cinci locații se află pe raza comunei Runcu, este o unitate de jandarmerie montană. Noi am fost cei care am inițiat acest proiect. Are în componență șapte jandarmi care vor asigura ordinea publică și intervenții montane atunci când va fi cazul, 24 de ore din 24, pe raza localității Runcu. Împreună cu subofițerii postului de poliție, adică Secția 1 de Poliție, vor asigura protecția cetățenilor și bineînțeles vor preveni cazurile de furturi și alte infracțiuni", a declarat Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.

Prima zi de funcționare

Unitatea de jandarmi de la Runcu a fost pregătită astfel încât începând de astăzi să-și înceapă activitatea. "Începând cu 1 iulie această unitate de jandarmi va funcționa pe raza localității Runcu. Le-am pus la dispoziție un apartament modernizat, la cheie, cu mobilier, cu dotările aferente. Utilitățile și baza materială le suportă dumnealor. În cursul zilei de vineri și-au adus tot ceea ce înseamnă echipament specific intervențiilor pe care dumnealor o să le asigure în următoarea perioadă. De aici înainte, cetățenii de pe raza comunei vor fi mult mai în siguranță decât au fost până acum", a mai spus primarul Adi Câmpeanu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: