S-a dat startul recensământului de probă în Bălești și Târgu Jiu

Recensământul de probă al populației a început în municipiul Târgu Jiu, dar și în comuna Bălești. Activitatea se desfășoară de către Institutul Național de Statistică, fiind vorba despre o perioadă de pregătire a recensământului propriu-zis care va avea loc în semestrul I al anului 2022.

Astfel, în perioada 10-16 martie 2021, cetățenii care sunt prinși în eșantion se pot autorecenza prin completarea unui chestionar online. În cazul în care sunt persoane care nu vor reuși să facă acest lucru, vor fi vizitați de un recenzor  în perioada 22-31 martie, spune directorul Direcției Județene de Statistică Gorj, Vasile Păunescu.

”Deja am demarat acțiunea în majoritatea sectoarelor. În fiecare cutie poștală se va găsi câte un pliant pentru informarea populației în legătură cu modul de desfășurare a acestui recensământ de probă. În perioada 10-16 martie 2021 va avea loc o autorecenzare, aceasta putându-se face de pe telefon, tabletă sau calculator. Este foarte simplu de realizat. Autorecenzarea este bună, mai ales în acest context epidemiologic în care ne aflăm, dar și din pricina costurilor. Invităm populația să facă acest lucru, iar pentru cei care nu vor reuși, un recenzor va merge la ei acasă pentru a completa chestionarul”, a spus Vasile Păunescu.

Acest recensământ este primul care se va desfăşura preponderent online. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare.

Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal  (Regulamentul UE nr.679/2016)  şi  anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă şi cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel.

Vizualizări: 1,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: