Nu ajung la şcoală pentru că nu au loc în microbuz

Efectele comasării şcolilor se văd abia acum! La Stăneşti spre exemplu ieri dimineaţă a fost zarvă mare, părinţii au refuzat să-şi lase copii să meargă la cursuri claie peste grămadă într-un microbuz.

Şcoala cu clasele I -VIII din satul Curpen, comuna Stăneşti, a fost desfiinţată. Toţi elevii din această localitate merg acum la cursuri la şcoală din centrul comunei. În prima zi de şcoală o parte dintre ei au rămas pe dinafară, microbuzul fiind neîncăpător. Revoltaţi părinţii au cerut explicaţii primarului şi au refuzat să-şi lase copiii la cursuri. „În prima zi au fost copii care nu au mai avut locuri în microbuz. Ei au mers cu autobuzul, dar nu mi se pare normal, sunt bătrâni, bolnavi în autobuz nu putem lăsa copii să li se facă rău. Am venit astăzi aici pentru a vedea dacă aduc mai multe microbuze aşa cum ne-au promis, dacă nu se va întâmpla acest lucru nu vom lăsa copii să meargă la şcoală”, a spus Cosmina Groza, mama unuia dintre elevi. Şcoala care a fost închisă avea condiţii decente de desfăşurare a cursurilor dar avea un număr mic de elevi. „Nu e posibil aşa ceva nu trebuia să închidă o şcoală unde s-a investit atât de mult, are supraveghere video, grupuri sanitare noi, ferestre din termopan. Noi ne-am dat bătuţi şi am lăsat să se închidă şcoala pentru că ni s-a promis că nu vor fi probleme cu transportul. Acum copiii trebuie să meargă şase kilometri pe jos sau îngrămădiţi pentru că ne-au minţit ei”, a spus Petre Vieru din Stăneşti.

35 de elevi au nevoie de transport

Potrivit primarului din localitate, Vasile Pârvulescu, este vorba de 35 de elevi care au nevoie să fie transportaţi cu microbuzul, ei locuind la  kilometri întregi depărtare de şcoală. Primarul a venit în sprijinul acestora, a mai adus pentru micuţi un al doilea microbuz. Problema a fost rezolvată însă doar temporar. „Din 2000 de când asigurăm transportul gratuit pentru elevi nu am avut niciodată probleme ca acum. Am ajuns la o înţelegere cu patronul firmei de microbuze, copiii o să meargă la şcoală cu două microbuze în această lună, pentru octombrie, noiembrie şi decembrie nu avem bani alocaţi pentru acoperirea cheltuielilor cu cel de-al doilea microbuz aşa că nu ştiu ce vom face. După ce că nu aveam bani la buget ne-au mai luat şi la rectificarea de acum câteva săptămâni în jur de patru miliarde, poate că dacă erau banii ăştia aveam cum să acoperim cheltuielile de transport al elevilor”, a precizat Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti.

PROTEST

Părinţii elevilor din Stăneşti au protestat în faţa prefecturii cu câteva luni în urmă pentru a împiedica comasarea celor două şcoli. Au avut atunci promisiunea din partea Inspectoratului Şcolar precum şi a Consiliului Judeţean că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte transportul micuţilor.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: