Nu PSD-ul e de vină

Problema Gorjului nu este faptul că este un judeţ roşu, ci că este condus de oameni extrem de limitaţi, fără viziune, care nu pot contribui de dezvoltarea acestui judeţ. Nu-i mai suspectez demult pe Călinoiu şi pe Cârciumaru că nu vor. Pur şi simplu nu pot. Şi când mă uit ce tineri a promovat PSD în Gorj, de la prefectul Văcaru, vicepreşedintele Florescu şi până la zăbăucii trimişi prin ministere, mă apucă plânsul.

Doljul este tot un judeţ roşu-PSD. Ba chiar mai roşu decât Gorjul, dacă este să ne uităm la scorul politic de la cele mai recente alegeri. Şi totuşi, la Dolj primăriţa Craiovei Olguţa Vasilescu este tânără, are ambiţii mari, pare că ştie să le ducă la bun sfârşit. Iar Ion Prioteasa, preşedintele de la Consiliul Judeţean Dolj, pune şi el umărul. Primăriţa Craiovei vrea să facă din oraşul ei capitală culturală europeană în 2020, folosindu-se de brandul Brâncuşi. Iar Călinoiu şi Cârciumaru îi ţin trena, fără măcar să ia în calcul faptul că şi-ar fi putut propune ei asta pentru Târgu Jiu. Pentru că Brâncuşi este gorjean şi pentru că aici, la Târgu Jiu, a lăsat cele mai de preţ opere ale sale. Un muzeu în aer liber, unic în lume, cu care un primar deştept ar aduce miliarde de euro. Iar un primar cu oarece sclipiri ar face măcar nişte sute de milioane de euro pentru această comunitate. În schimb, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru nu fac decât să-i dea dreptate lui Brâncuşi, cel care a spus cândva: V-am lăsat proşti, v-am găsit şi mai proşti. Şi proştii nu sunt ei, ci noi toţi, cei care avem drept de vot.

Ion Călinoiu este de 18 ani în fruntea judeţului Gorj. Florin Cârciumaru conduce primăria de vreo 14 ani. Când este vorba de Brâncuşi, nu se pot lăuda cu nimic. Multe vorbe, câteva proiecte şi atât. Cred că cei doi nici măcar nu îşi dau seama cât rău fac acestui judeţ, încremenit atât economic, cât mai ales cultural. Sunt mulţumiţi că reuşesc să şmenuiască alegerile o dată la patru ani sau chiar mai des, probabil cred sincer că alţii mai buni ca ei nu sunt, doar pentru că s-au înconjurat de mediocritate.

Clasa politică are nevoie să fie reformată. PSD poate mai mult ca alte partide. Filiala Gorj a PSD este o nenorocire şi nu cred că are resurse interese pentru a deveni un organism democratic, bazat pe valori. Poate tânărul senator Mihnea Costoiu, şcolit şi trăit din Bucureşti, va avea misiunea refacă un partid care vrem, nu vrem, conduce Gorjul şi o va mai face. Nu partidul e problema, ci oamenii care au pus stăpânire pe el. Sunt mulţi social-democraţi în Gorj, care s-au săturat de Călinoiu şi Cârciumaru. Poate ar fi bine să nu mai tacă, deoarece tăcerea lor nu afectează un partid, ci un judeţ.

Vizualizări: 54

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: