Nu se mai autorizează şcolile! Nu mai sunt formulare!

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a rămas fără formulare de autorizaţie de funcţionare pentru unităţile de învăţământ! Deşi mai sunt câteva zile până la începerea anului şcolar, DSP Gorj nu s-a aprovizionat cu suficiente formulare pentru a emite autorizaţiile de funcţionare. Reprezentanţii instituţiei susţin că nu este nici o problemă dacă nu există această hârtie.

O parte din şcolile gorjene nu vor avea autorizaţie de funcţionare pentru că Direcţia de Sănătate Publică nu a avut suficiente formulare pentru emiterea acestora. Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că sunt şcoli care au depus actele, dar nu au primit autorizaţiile pentru că DSP a rămas fără tipizate. „De vinerea trecută şi până ieri au mai fost depuse 73 de dosare la Comisia pentru igienă sanitară. Toate cele 73 de dosare au primit aviz favorabil şi mai este de îndeplinit emiterea efectivă a autorizaţiei, dar Direcţia de Sănăate Publică a rămas fără formulare“, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Mădălina Ciolocoi spune că în judeţul Gorj vor fi şi unităţi şcolare care nu vor obţine autorizaţia de funcţionare permanentă pentru că nu îndeplinesc condiţiile.

Autorizaţia nu stă într-o hârtie

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că autorizaţia este o simplă hârtie şi asta nu înseamnă că unităţile de învăţământ nu pot funcţiona. „Autorizaţia nu să în acel formular de autorizaţie care a lipsit. Important este că autorităţile administrativ teritoriale din judeţ şi-au depus documentele pentru obţinerea autorizaţiei. În momentul în care dumnealor au depus documentaţia termenul pentru eliberare este de 30 de zile. Noi vom încerca să fim foarte operativi. Practic, autorizaţia nu stă într-o hârtie pe care directorul să o pună pe perete sau într-un dosar“, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. 

În judeţul Gorj funcţionează 756 de unităţi şcolare, din care 114 cu personalitate juridică. Până acum peste 75% au obţinut autorizaţia de funcţionare.  

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: