Moțiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu a picat, fiind înregistrate 201 de voturi ”pentru”, faţă de cele 234 necesare. De asemenea a fost înregistrat un vot ”împotrivă”, conform anunţului făcut în plen.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, la finalul dezbaterilor din Parlament asupra moţiunii de cenzură, că social-democraţii sunt îngrijoraţi de sărăcia din România, dar poartă ”cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament”.

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat, la dezbaterea moţiunii de cenzură în Parlament, că „la Palatul Victoria nu există o echipă de guvernare, ci nişte găşti dirijate doar de interesele lor politico-financiare, iar pentru şefia acestor găşti numite PNL şi USR se luptă cei patru cavaleri ai Apocalipsei Naţionale – Orban, Cîţu, Barna şi Cioloş”. El a adăugat că Florin Cîţu este „un megaloman periculos rupt total de realitate”, Ludovic Orban este „un maestru al învârtelilor subterane”, Dan Barna este „penalul de tip nou”, iar Dacian Cioloş este „o creatură ciudată, un agro conţopist”.

Parlamentarii coaliției nu au avut voie să participe la vot, astfel că nu a existat riscul să apară voturile necesare de la parlamentarii puterii nemulțumiți de propriul guvern.

Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: