Alegeri la PNL Gorj. Primar: “Este o perioadă de tatonare”

Vor fi alegeri pe 11 iulie la PNL Gorj, singura certitudine de până acum fiind candidatura lui Dan Vîlceanu pentru un nou mandat de președinte. Pentru funcția de prim-vicepreședinte sunt vehiculate mai multe nume, printre care Dumitru Leuștean - primarul din Novaci, Ion Iordache - senator sau Marcel Romanescu - primarul din Târgu Jiu.

Sunt însă și persoane care îl văd pe Iordache candidat la președinția PNL Gorj.

Robert Filip, primarul din Rovinari, a spus că este dreptul fiecăruia să hotărască dacă vrea să candideze sau nu. “Și la nivel național sunt doi competitori, nu este exclus să fie și la Gorj”, a spus Filip la Radio Infinit, precizând însă vrea o organizație puternică, o organizație care se bate pentru județ.

Un comentariu a făcut la postul de radio și Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia. Acesta a spus că nu au fost până acum discuții la partid și nu știe dacă Ion Iordache va candida la postul de președinte sau la cel de prim-vicepreședinte. “Este o perioadă de tatonare”, a spus Cotojman.

Pentru organizația PNL Târgu Jiu lucrurile sunt clare, fiind depusă o singură candidatură la postul de președinte, cea a primarului Marcel Romanescu. Alegerile vor fi duminică.

La Motru a fost ales președinte Dan Matei, dar alegerile sunt contestate de coordonatorul de zonă Ion Iordache. Alegerile au fost sâmbătă, singura candidatură depusă în termenul statutar fiind cea a fostului primar Gigel Jianu. Acesta a fost numit însă cu o zi înainte de alegeri în Directoratul CE Oltenia și s-a retras din cursă, fiind înlocuit de Dan Matei, deși trecuse termenul de depunere a candidaturilor. Cel mai probabil alegerile vor fi reluate, dar la fel de probabil este ca rezultatul să fie același. (R.S.)

Vizualizări: 1,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: