Nu sunt bani! CE Oltenia a amânat acordarea primei de vacanţă!

Federaţia „Univers” a trimis acum două zile o scrisoare miniştrilor de la Economie şi Energie, Constantin Niţă şi Răzvan Nicolescu. Prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ a declarat la Radio Infinit că au fost aduse la cunoştinţa celor doi miniştri problemele cu care se confruntă compania şi care afectează direct veniturile celor 19.000 de angajaţi din complex.

„Anumite drepturi de personal, prevăzute în contractul colectiv de muncă, au fost restricţionate sau amânate la plată. Acest aspect a fost discutat, urmează să fie discutat mult mai aplicat în cursul săptămânii viitoare. Din punctul nostru de vedere, este inadmisibil ca din cauza unor decizii administrative, situaţia companiei în ceea ce priveşte cash-flow-ul să fie una extrem de dificilă, care să ducă la restricţionarea sau amânarea la plată a unor drepturi pentru personalul nostru”, a spus Ion Ruşeţ, care a menţionat că a doua tranşă a primei de vacanţă a fost amânată pentru luna septembrie. Ruşeţ a spus că nu este normal care firmele care nu plătesc cărbunele sau energia cumpărate de la CE Oltenia să dea prime şi bonusuri salariaţilor lor, iar minerii şi energeticienii din complex să nu îşi poată primi la timp drepturile negociate.

În ceea ce priveşte negocierea unui act adiţional la actualul contract colectiv de muncă, negociere aşteptată de la începutul anului, Ion Ruşeţ a spus că nu există încă un calendar al negocierilor. (A.A.)

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: