Nu sunt motive pentru încătușarea lui Condescu și Temelescu

Magistrații Tribunalului Olt au dat verdictul vinerea trecută la cererea de arestare preventivă a foștilor președinți de la Pandurii, Marin Condescu și Viorel Temelescu, amândoi având mult mai puține emoții acum, după ce judecătorii au respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Cei doi, considerați un pericol public de către anchetatori, au primit doar măsura controlului judiciar, care presupune ca, atunci când sunt chemați, să se prezinte la judecătorul care se ocupă de acest dosar, să anunțe dacă își schimbă domiciliul și să meargă la Poliția Târgu Jiu în baza unui program de supraveghere.

De asemenea, cei doi nu au voie să se deplaseze la sediul Federației Naționale Mine Energie, la cel al Uniunii Sindicatelor Miniere și al Clubului Pandurii, instanța menționând că toate acestea se află în Târgu Jiu, pe strada Victoriei, lucru care nu mai este adevărat de câteva luni bune, de când foștii lideri sindicali au fost evacuați de acolo, ca și clubul de fotbal pe care l-au condus. Aceștia nu au voie să treacă nici pe la sediul Complexului Energetic Oltenia, astfel îndeplinindu-se un vis mai vechi al lui Laurențiu Ciurel, managerul privat dorind să scape de cei doi încă de acum un an, când sindicatele conduse de ei au organizat ultima mare acțiune de protest din CEO.

În plus, inculpaților le-a fost interzis să ia legătura cu martorii din dosar, Ciora Remus Sorinel, Bejancu Daniela, Ciocan Gheorghe Ştefan, Bunescu Dragoş, Stănescu Gabriel, Răducanu Liliana Mariana, Viasu Nicolae, Cărămizoiu Constantin, Negrea Elena şi Gridan Doina, lucru previzibil de altfel. Sentința Tribunalului Olt nu este definitivă, ea putând fi contestată, Curtea de Apel Craiova fiind cea care va da, cel mai probabil săptămâna aceasta, un verdict final, asta în cazul în care procurorii vor insista în arestarea celor doi.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: