Nu vor muşchii lor!

Al treilea guvern de după alegeri va pica. Partidele parlamentare nu-şi mai doresc o Românie guvernată! Liviu Negoiţă va avea soarta lui Croitoru dacă nu şi mai rea, în sensul că fostul prim-ministru desemnat Croitoru a suportat să fie jignit de personajele caragialiene din parlament doar pentru că şi-a făcut datoria faţă de ţară. Cu Negoiţă lucrurile vor fi şi mai urâte pentru că el este membru al partidului care-l susţine pe Băsescu la alegerile prezidenţiale. Ce-i vor auzi urechile… Liberalii, prin vocea lui Orban şi Puiu Haşotti, au declarat că vor recomanda ca birourile camerelor permanente nici să nu se întrunească pentru a stabili şedinţa comună pentru votarea guvernului Negoiţă. Ca să vezi! Pentru ăştia nu mai contează nici o lege. Cred că dacă au ajuns în parament au voie să facă orice şi să nu respecte legile pe care au pretenţia să le respectăm noi. Antonescu nu vrea să se ducă la negocieri pentru că nu l-a desemnat Băsescu pe pupilul lui, Iohannis.

Preşedintele a desemnat o persoană care are toate caracteristicile lui Iohannis. Este Iohannis primar al unei comunităţi de aproximativ 100.000 de cetăţeni? Este şi Negoiţă primarul unui sector de patru ori mai mare! A fost ales Iohannis de aproximativ 80% din electori? La fel a fost şi Negoiţă! Este Iohannis un bărbat tânăr? Negoiţă este şi mai tânăr! Diferenţa dintre cei doi este că unul este neamţ iar altul este român, iar această diferenţă îl face pe ultimul neagreat de liberali că de PSD nici nu mai putem vorbi că ei sunt împotrivă oricum.

“Marele amantlâc” dintre PSD şi PNL nu vrea să participe la discuţii pentru formarea guvernului. Nu vor muşchii lor, chit că alegătorii lor scrâşnesc din dinţi de foame şi în curând de frig. În urmă cu mulţi ani liberalii au fost cei care au adus pe scaunul României regi nemţi pentru că boierii români se certau ca chiorii pentru funcţii şi bacşiş. Îmi place să cred că lucrurile nu sunt aşa simple şi toată tevatura are miros de bani. Surse bine informate au “transpirat” o informaţie care are şanse mari să fie adevărată. Conform acesteia la mijloc este vorba despre un blat făcut de Geoană cu băncile din România pentru a întârzia transa FMI şi a determina guvernul actual interimar să se împrumute de pe piaţa liberă la dobânzi împovărătoare. Atâta timp cât nu avem guvern, FMI nu ne mai dă bani, iar noi o să stăm cu mâna întinsă la băncile comerciale care ne storc lămâia în nas, că tot le este la îndemână. Se mai spune ca anumite bănci din ROMANIA au sponsorizat campania lui Geoană, iar acesta a fost de acord să   încaseze comisionul fiind conştient ca nu poate câştiga preşedinţia. La 5 Miliarde euro care vor fi împrumutate de guvernul român, comisionul lui Geoană şi al MAFIEI neocomuniste este 300 milioane de euro. Pentru a fi dublat acest comision Geoană s-a angajat sa prelungească criza politica încă 6 luni, ceea ce va duce  guvernul actual la nevoia de a se împrumuta de încă 7 miliarde de euro. Poţi să faci bani şi dintr-o înfrângere!

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: