Numai cadrele medicale au acces la grupurile sanitare din Policlinică

Ambulatoriul Spitalului Judeţean este dotat cu grupuri sanitare, însă acestea sunt la dispoziţie medicilor şi asistenţilor. Bolnavii care au nevoie să meargă la toaletă nu au acces pentru că ele sunt închise cu cheia tot timpul de către cadrele medicale de aici. Directorul adjunct Constantin Pălivan a avut pregătite mai multe explicaţii cu privire la această situaţie ca în final să ajungă la concluzia că o verifice dacă este adevărat iar după ce va analiza situaţia va lua măsurile care se impun în acest caz.

Policlinica din Tg-Jiu este dotată cu patru grupuri sanitare pe fiecare etaj numai că acestea sunt folosite numai de medicii şi asistentele care le ţin sub cheie. Pacienţii nu au ce să facă, cu toate că nu sunt de acord cu situaţie asta care li se pare jenantă. Gorjenii care vin din alte localităţi şi au şi probleme de sănătate nu au acces în grupurile sanitare pentru a-şi face nevoile. Ei se uită lung la cadrele medicale care intră şi ies din toaletă iar apoi dau cu cheia. „ Nu se poate aşa ceva. Noi nu avem voie nici măcar la baie să ne face necesităţile. Suntem oameni bătrâni, venim de pe drumuri, avem probleme de sănătate şi nu merităm nici măcar să intăm la toaletă. Ce să facem, să răbdăm sau să mergem în spatele spitalui? E inadmisibil aşa ceva.”
În primă instanţă Constantin Pălivan susţine că grupurile sanitare sunt închise pentru că ambulatoriul va intra într-un proces de reabilitare şi în prezent se fac studii de fezabilitate se pare numai la toalete. „După cum ştiţi Policlinica va fi reamenajată în totalitate, iar la ora actuală se fac studii de fezabilitate, se măsoară, se constată, şi măsurile respective vor ajunge acolo unde trebuie şi foarte curând Policinica va fi reabilitată în totalitate.”
La scurt timp după această afirmaţie, Constantin Pălivan a venit cu o altă explicaţie, bineînţeles în favoarea colegilor medici ca apoi să ajungă la concluzia că va analiza situaţia şi dacă este adevărat se vor lua măsuri. Mai mult decât atât el dă vina şi pe pacienţii care nu ştiu să folosească toaletele şi de aceea s-a ajuns aici. „Poate este un singur grup sanitar pe care-l folosesc aceste cadre sanitare, iar în altă ordine de idei ştim că foarte multă lume nu cunoaşte cum se folosesc grupurile sanitare. Este o deficienţă, rămâne să vedem, să analizam situaţia şi să luam măsuri dacă este cazul.”
Cadrele medicale se apără spunând că toaletele închise sunt ale medicilor iar restul ale pacienţilor, numai că toate grupurile sanitare sunt la cheie „ Cele închise sunt ale noastre, iar restul ale pacienţilor”, a precizat un medic. 


Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: