Număr dublu de amenzi

123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei, au fost aplicate în 24 de ore în Gorj pentru nepurtarea măștii și a încălcării altor reguli impuse în pandemie. Spre comparație, sâmbătă IPJ Gorj a anunțat doar 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 de lei.

Sfârșitul de săptămână scoate gorjenii din case și mulți merg la munte pentru a se bucura de zăpadă. Suntem încă în pandemie, astfel că autoritățile încearcă să îi convingă pe oameni să respecte măsurile, mai ales în privința purtării măștii și a respectării distanței sociale.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, transmite IPJ Gorj.

"Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri", arată Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 2,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: