Numărul firmelor din Gorj crește de la o lună la alta

Numărul firmelor din județul Gorj crește de la o lună la alta. Dacă la finele lui aprilie existau pe raza județului 1069 de firme, la sfârșitul lunii mai, anul curent, figurau în evidențe 1202 de înmatriculări. Numărul este aproape dublu față de anul precedent, anul de criză 2011, când se înmatriculaseră doar 662 de firme.

În acest an cele mai multe înmatriculări, respectiv 657 au fost făcute pentru PFA-uri, iar 297 figurează ca SRL-uri. Recordul din acest punct de vedere îl deține bineînțeles Bucureștiul, unde în acest an s-au înmatriculat peste 8000 de firme. Din punct de vedere al suspendărilor de activitate în primele cinci luni ale acestui an se poate spune că s-a înregistrat o scădere cu  34% față de anul precedent. Dacă de la începutul lui 2012 și până la sfârșitul lunii mai se suspendaseră 54 de firme, anul trecut numărul acestora se apropia de 90. Comparativ cu alte județe, Gorjul se apropie din acest punct de vedere cu județe precum Ialomița sau Iași. Și radierile au înregistrat o scădere față de anul anterior, când au fost supuse acestui proces 384 firme. Scăderea simțită în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie și mai ale lui 2012 este de 29%, când se află în această situație 269 de firme. Datele mai arată că în  luna mai șapte firme au intrat în insolvență, în luna aprilie 22, în martie 14 firme, în februarie 16, iar în luna ianuarie șase firme. Din datele centralizate de Oficiul Comerțului rezultă că după primele cinci luni ale acestui an situația dizolvărilor arată la fel ca în anul trecut, când au intrat în proces de dizolvare 16 firme.

COMERCIANȚI

La nivelul județului Gorj figurau în evidențele Oficiului Național al Registrului Comerțului  l data de 31 mai 2012 12.072 comercianți, din care 4.804 erau persoane fizice autorizate, iar 7268 persoane juridice.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: