Numărul gorjenilor cu ajutor social, redus la jumătate

Condiţionarea ajutorului social de plata taxelor și impozitelor locale a făcut multe victime și în comuna Slivilești. Potrivit primarului Sorin Bucurescu, în Slivilești sunt aproape 50 de dosare pentru ajutor social de la primărie însă doar jumătate mai beneficiază de bani, restul fiind tăiați de la acest drept. Unul dintre cei rămași fără nici un venit este chiar finul primarului Bucurescu.

Zeci de cetățeni din comuna Slivilești vor rămâne începând cu luna februarie fără nici un venit din cauza sumelor uriașe pe care le datorează la bugetul primăriei. Nu doar restanțele la taxe și impozite i-au lăsat pe oameni fără nici un ajutor ci și amenzile de circulație sau de perturbare a liniștii publice. O spune chiar primarul Sorin Bucurescu  ”Unde-i lege nu-i tocmeală. Am avut o discuție cu ei, le-am explicat că dacă nu plătesc datoriile către stat nu mai primesc ajutor. Și asta s-a întâmplat. Trebuie să înțeleagă că nu pot numai să ceară, trebuie să mai și dea”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Bucurescu: ”Eu nu vreau să fiu primar de pe urma celor de la 416”

Deși greu de crezut, primarul pesedist de la Slivilești laudă inițiativa guvernului Boc declarând că el, spre deosebire de alți primari din județ, nu mizează la alegeri pe votul asistaților social.  ”Cât am criticat eu guvernul Boc, dar cu asta chiar sunt de acord. Care nu merită să nu ia sau să stea potoliţi să nu mai ia amenzi. Eu nu sunt milog ca alți primari să țin sute de dosare la ajutor social mizând pe voturile lor și ale familiei numai ca să câştig alegerile. De pe partea mea, să nu mai ia niciunul. Și în primărie, eu am 17 angajați, dar m-aș descurca și cu zece”, a declarat primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu.

Finul său, primul tăiat de pe listă

Pentru a arăta cetățenilor că nu ține cont de rude, primarul Slivilescu spune că l-a tăiat de la plata ajutorului social chiar pe finul său pentru că are amenzi în urma unor scandaluri la discotecă. ”Din cele 50 de dosare, mai mult de jumătate au fost scoase de la plată. O primă victimă este chiar finul meu care a luat o amendă de la jandarmi că s-a bătut în discotecă. Pe ei nu taxele și impozitele îi omoară, ci amenzile astea. Să se învețe minte să stea potolit altă dată”, a declarat primarul Bucurescu.

Și ceilalți primari din Gorj analizează în prezent situația tuturor dosarelor de ajutor social pentru a vedea cine nu mai corespunde și ce datorii au la bugetul de stat.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: