Numărul minerilor în şomaj tehnic a ajuns la 2.500

Complexul Energetic Oltenia a decis trimiterea în şomaj tehnic şi a minerilor de la carierele Seciuri şi Berbeşti. Cei de la Seciuri pentru o lună, iar cei de la Berbeşti pentru câteva zile. În acest moment, angajaţii a alte două unităţi din CE Oltenia sunt în şomaj tehnic, alternat cu zile fără plată. Este cazul minerilor de la Mina Motru şi cei de la Husnicioara. În total, aproximativ 2500 de mineri stau acasă.

Directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a declarat la TV Sud că decizia privind trimiterea în şomaj tehnic a minerilor de la Berbeşti şi Seciuri a fost  luată duminică. Antonie spune că directorul de la Seciuri a cerut şomaj tehnic din cauza ploii din ultimele zile. „Mi-a cerut să plece ei acasă datorită condiţiilor meteo deosebite“, a menţionat directorul Diviziei Miniere.

Acesta spune că la Seciuri sunt doar 170 de oameni şi că vor avea loc de muncă pe viitor, deoarece se va excava în zona Olteţ. „UMC Berbeşti e în şomaj 3 zile, până joi, iar partea de Seciuri o lună. Este un plan de mutare în zona Olteţul şi e o negociere cu oamenii pentru a se putea trece cu utilajele. Apoi se va începe activitatea şi acolo. Este vorba despre 170 de oameni. Şi Husnicioara şi Mina Motru sunt la 75%“, a declarat Antonie.

Chiar dacă directorul Antonie a numărat 170 de mineri la Seciuri, primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a menţionat că sunt 230 de persoane.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: