Nuntă în Rai cu M.M. şi M.J.

O întindere nesfârşită de iarbă mai verde decât cel mai verde gazon englezesc. Flori multe, cascade domoale şi nori pufoşi pe care sar oameni translucizi şi fericiţi. Nu, nu este o carpetă de pe peretele unui pensionar din Ţicleni. Este chiar Raiul, care există şi de unde transmitem în direct chiar acum. Dintr-un colţ al uriaşei pajişti iese fum de grătar. Aceea este partea românească a Raiului, unde tocmai are loc o nuntă la cort. Se căsătoresc Iosiv Sava şi Jana Gheorghiu. Deşi fericiţi ca toată lumea din Rai, cei doi par destul de stresaţi. Nu ştiu sigur cine va cânta. Michael Jackson, invitatul special care le promisese că va performa, pare prea fumat să mai poată scoate vreun sunet. Stă trântit într-un colţ de Rai cu o expresie tâmpă pe chip şi nu mai poate decât să urmărească cu priviri pofticioase nişte îngeri minori mai băieţoşi care îşi fac de lucru servind printre mese.

Mirii sunt îngrijoraţi. Ce vor zice vecinii din Rai dacă nu vor avea formaţie- Mai ales că vecinii de peste drum reuşiseră să facă rost de o formaţie de lăutari, ceea ce îi făcuse celebri în tot cartierul. Vedeţi dumneavoastră, din motive evidente şi care ţin şi de proastele obiceiuri ale etniei, lăutarii sunt foarte rari în Rai. Tocmai când mireasa era pe cale să izbucnească în plâns, lucru absolut excepţional în Rai (unde nu a mai plâns nimeni de 38 de milenii), se aud bătăi în poartă.

-        Petre, mai lasă sticla aia şi vezi cine-i la Poartă! se aude vocea groasă şi autoritară a lui Dumnezeu.

-        Gata, şefu', imediat, răspunde Sfântul Petru, după care îşi şterge repede cu mâneca barba udă de palincă şi fuge către uşă.

Nunta lâncezea. Michael Jackson moţăia şi flatula urât mirositor, iar mirii erau la limita răbdării. Şi atunci intră ea: Mădălina Manole. Niţel deprimată, dar la fel de frumoasă şi în voce ca întotdeauna. Luă microfonul şi începu să cânte ”Te-am văzut, mi-ai plăcut”, varianta remixată recent. Toţi invitaţii izbucniră în plâns de fericire, lucru care se întâmplă în Rai destul de des. Chiar şi Michael Jackson îşi luă pentru câteva momente privirea de la îngeraşi şi schiţă o mişcare de dans, cu mâna la chilot.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: