O contestaţie amână introducerea reţelei de apă în Bumbeşti Piţic

Primăria Bumbeşti Piţic încearcă de mai bine de trei luni să desemneze constructorul care să introducă reţeaua de apă în comună. Licitaţia nu va fi finalizată până la sfârşitul anului din cauză că s-a ajuns în instanţă. După ce a contestat firma câştigătoare a licitaţiei, o societate din Gorj a acţionat în instanţă Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor din cauză că nu i s-a dat dreptate. Procesul, în care este citată şi primăria Bumbeşti Piţic, se judecă la Curtea de Apel Craiova.

Şase firme din Gorj, Dâmboviţa şi Bucureşti au participat la licitaţia organizată în luna septembrie de Primăria Bumbeşti Piţic pentru desemnarea constructorului în vederea introducerii reţelei de apă în comună, pe aproximativ 18,5 kilometri. „Iniţial valoarea lucrărilor de introducere a reţelei de apă a fost  de 7 milioane de lei. Licitaţia a fost câştigată de firma Euro Audit din Târgovişte la preţul de 4,4 milioane de lei. Licitaţia a fost contestată de societatea Eurodacos din Târgu Jiu, care a contestat preţul mic oferit de firma din Târgovişte şi dotările acestei firme. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) ne-a dat dreptate nouă, însă firma din Târgu Jiu a contestat în instanţă decizia CNSC”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Primăria este şi ea citată în procesul care se judecă la Curtea de Apel Craiova, ultimul termen din acest an fiind ieri. „Până acum am avut două termene la Curtea de Apel Craiova. La primul termen nu venise dosarul de la CNSC, iar joi cei de la Eurodacos au cerut amânare pe motivul că nu au avut timp să studieze dosarul. Următorul termen este pe 7 ianuarie. Nu se ştie când se va încheia procesul, însă ne îngrijorează faptul că nu putem demara lucrările. Ne-am dori ca măcar în primăvară să amplasăm şantierul”, a mai precizat primarul Michy Nioaţă.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: