O echipă din Liga 1 ar putea intra în faliment în această lună

Gaz Metan Mediaş riscă falimentul înainte de finalul Ligii 1, iar o echipă din Liga 2 va putea astfel evita retrogradarea în Liga 3. Formaţia din Mediaș este una dintre echipele din Liga 1 care, în mod normal, ar trebui să joace în Liga 2 din sezonul următor din cauza retrogradării sportive dar nu va putea juca dacă intră în faliment.

Informația a fost făcută publică de Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (ANAF) și, totodată, membru în Comitetul Executiv al FRF. Din cauza faptului că a fost somată să plătească datoriile către angajați și foști angajați, lucru care nu s-a întâmplat, Gaz Metan Mediaș a tot fost depunctată în acest sezon. Pentru că se vor face în curând trei luni (90 de zile) de când a avut loc prima depunctare, echipa riscă să fie exclusă din campionat, după cum prevede regulamentul.

Mai multe detalii a dat Emilian Hulubei, care a precizat și un detaliu interesant, anume că Gaz Metan Mediaș riscă să fie exclusă înainte de ultimele meciuri din Liga 1, trei la număr. La jumătatea lunii mai s-ar face 90 de zile de la prima depunctare la care a fost supusă formația din Mediaș. Astfel, termenul de trei luni se face fix înainte de ultima rundă a play-out-ului din Liga 1. Prima depunctare a fost suferită de Gaz Metan Mediaș la 11 februarie 2022. Au urmat altele în 23 februarie, 2, 9, 16, 23 martie, 6, 13 și 20 aprilie.

Gaz Metan Mediaș, în special, și Academica Clinceni au fost ajutate de LPF să încheie acest sezon de Liga 1, pentru că altfel deținătorul de drepturi TV ar fi cerut despăgubiri în urma retragerii din campionat a celor două echipe. Altfel, amândouă ar fi putut să se desființeze la finalul sezonului regulat, iar play-out-ul să înceapă cu două echipe în minus.

Astfel, Gaz Metan Mediaș ar mai avea, la cum se prezintă situația, de jucat doar două meciuri în Liga 1, cu Sepsi și Academica Clinceni, iar confruntarea cu Chindia Târgoviște e în pericol să nu aibă loc. Șansele sunt foarte mari ca acest lucru să se întâmple, fiind greu de crezut că datoriile vor fi plătite într-un termen atât de scurt, din moment ce până acum nu s-a făcut nimic în acest sens. ”Gaz Metan este într-o procedură de redeschidere a insolvenței, ei au în continuare niște contestații de la ANAF pentru redeschiderea insolvenței, mai degrabă va intra direct în faliment Gaz Metan la finalul sezonului.  Dacă stăm să ne uităm la depunctări și la cei care au de luat bani, e posibil ca Gaz Metan să fie exclusă înainte de încheierea competiției. Regulamentar vorbind, au 90 de zile de când au prima depunctare, deci după 90 de zile sunt excluși din competiție. Deci la fiecare 15 zile vor pierde două puncte. Am impresia că se va ajunge la 90 de zile chiar înainte de ultima etapă sau înainte de ultimele două etape. Există și riscul ca Gaz Metan să nu joace ultimele două etape sau ultima etapă”, a precizat Emilian Hulubei, la Pro Arena, citat de liga2.ro.

Doar intrarea în insolvență salvează Gaz Metan de alte depunctări și, automat, de decizia de excludere. Un caz asemănător a avut loc chiar în acest sezon de Liga 2, unde Astra a optat pentru intrarea în insolvență chiar pentru a scăpa de depunctările primite din partea FRF, care într-un final ar fi dus la excluderea din competiție.

Vizualizări: 1,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: