Stadionul construit de CNI la Târgu Jiu tinde să devină muzeu

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, cunoscut cu zeci de ani în urmă ca Stadionul Tudor Vladimirescu, avea activităţi sportive aproape tot timpul zilei. Acum, după ce a fost modernizat cu bani de la guvern este ţinut încuiat de Primăria Târgu Jiu şi se deschide la două săptămâni, când mai e câte un meci.  

Vechiul stadion găzduia vestiare ale echipei de fotbal Pandurii, ale grupelor de juniori şi ale atleţilor de la CS Pandurii şi avea pe tot parcursul zilei activitate.

Echipa de fotbal se antrena constant acolo, uneori şi grupele mari de juniori şi se organizau acolo toate meciurile amicale ale echipei locale. După ce acesta a fost modernizat cu bani de la guvern a fost preluat de Primăria Târgu Jiu şi este ţinut continuu încuiat.

Se deschide doar la două săptămâni când cele două echipe au meciuri de fotbal, însă numai pentru două ore cât durează jocul şi apoi se încuie din nou.

Nu are loc acolo nici un antrenament al nici unei echipe, deşi aşa ar fi normal şi pentru acest lucru s-a construit. Nici măcar cei de la Pandurii, care au cheltuit banii clubului pentru a amenaja terenul pe nisip actual, cu sistem de irigare modern, nu se pot bucura de acest teren decât la meciuri oficiale, şi atunci contra-cost.

Autorităţile locale arată astfel că nu au nici un fel de respect pentru tradiţia acestei echipe sau pentru ceea ce a însemnat Pandurii în istoria comunităţii locale şi a judeţului Gorj. Stadionul a fost construit practic pentru această echipă de tradiţie a oraşului, care anul acesta a împlinit 60 de ani, şi apoi a fost modernizat de guvern tot datorită rezultatelor echipei Pandurii, motivându-se faptul că rezultatele acestei echipe impun un stadion modern.

Acum stadionul modern nu poate găzdui nici o echipă de fotbal, nici una dintre echipele locale neavând sediul în stadion, acesta stând permanent încuiat, şi neputând să se antreneze acolo.

Singurele activităţi care se desfăşoară la stadion sunt cele de la Centrul de Vaccinare, instalat provizoriu în facilităţile pentru presă ale stadionului, concursuri de tot felul care au loc tot în sălile de presă şi biroul Direcţiei de Fond Locativ care a ocupat birourile destinate meciurilor internaţionale care ar fi putut să se desfăşoare pe stadion, toate acestea fiind amplasate în partea din faţă a stadionului, acolo pe unde ar trebui să se facă accesul la vestiare.

În aceste condiţii, stadionul din Târgu Jiu tinde să devină un muzeu care poate fi vizitat doar din două în două săptămâni, atunci când sunt meciuri de fotbal.

Vizualizări: 4,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: