O femeie moartă de zeci de ani primeşte terenuri de la primărie

Un localnic din Scoarța încearcă de ani buni să intre în posesia unei suprafețe de pădure moștenite de la bunica maternă, însă fără niciun rezultat. Femeia, decedată în urmă cu 60 de ani, a fost pusă în posesie și a primit titlu de proprietate în urmă cu câțiva ani și, din ce au aflat moștenitorii, aceasta și-ar fi vândut pădurea unui cetățean rrom. Cei de la primărie ridică din umeri și recunosc faptul că au de a face cu o situație complicată, însă primarul se apără, spunând că moștenitorii sunt niște reclamagii.

Romulus Bugă din satul Budineni al comunei Scoarța a făcut o cerere în luna martie a anului 2009 să fie pus în posesia unei suprafețe de un hectar de pădure moștenită de la bunica maternă în speță Bican Gr. Ioana. Acesta a primit imediat răspuns de la cei din administrație că suprafața de pădure a fost dată proprietarei, numai că nici până în acest moment nu au fost puși în posesie.

Încercând să-și facă dreptate, gorjeanul a intrat în posesia unor documente care atestă faptul că bunica sa, deși e moartă de aproximativ 60 de ani, în anul 2002 era pusă în posesie de primăria Scoarța cu suprafața de un hectar de pădure și primea de asemenea titlu de proprietate. „Tatăl meu împreună cu sora acestuia au cerut suprafața de pădure care a aparținut bunicii lor Bican Gr. Ioana, moartă de peste 60 de ani. Am făcut cerere la primărie și am primit adresă de la ei cu documentația pădurii, anexă, hartă și tot ce se dă și apoi am fost invitați la primărie să fim puși în posesie. Se întâmpla asta în 2009, iar până acum am făcut potecă la primărie să ne pună în posesie. Dau din colț în colț și în pădure nu merg să ne arate care e pădurea. Am aflat că pădurea a fost împărțită și apoi a fost vândută unui rrom din comună care voia să-și facă o pensiune. Apare și bunica mea cu un hectar de pădure, printre cei care au vândut respectivului. Noi așteptăm primăria să ne localizeze pădurea. Bunica lui tata a primit titlul de proprietate în 2002, și tot atunci a fost pusă în posesie deși e moartă de aproximativ 60 de ani. Interesant e că pe procesul verbal de punere în posesie scrie că este vie. Cineva din primăria a scris cu pixul. Eu sunt surprins de ce se întâmplă”, a declarat  Sorin Bugă, fiul bărbatului.

Primăria e rezervată în această problemă

Primarul comunei Scoarța susține că are cunoștințe despre această problemă destul de complicată dar a subliniat faptul că totul s-a făcut legal, iar cei care vor să intre acum îi posesia pădurii sunt din punctul de vedere al edilului „niște reclamagii”. Titlurile de proprietate se dau pe autor de rol și nu cred că s-a făcut nicio greșeală, pentru că apare acolo defunctul. Sunt chestii care sunt vechi, treaba e mai complicată și nu țin minte tot ce se întâmplă. Știu doar că cei doi și tatăl și fiul sunt reclamagii și susțin ceva ce nu au dreptate. Dacă au nelămuriri să se adreseze instanței de judecată”, a declarat Aurelian Cotârlău.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: