O formaţie din Liga 2 se  retrage din campionat

Una dintre echipele cu care Pandurii Târgu Jiu era în luptă în subsolul clasamentului Ligii 2 anunţă că se retrage din campionat.  Este vorba de Daco-Getica, echipă care a pierdut la scor în ultima etapă, 2-7 la Timişoara cu Ripensia. 

Rezultatul de la Ripensia  a pus capac răbdării patronului clubului Daco-Getica Bucureşti. Gruparea din cartierul bucureştean Colentina e a doua cea mai slabă echipă în acest sezon de Liga 2, după Sportul Snagov, are cel mai slab golaveraj, 8-33, astfel că umilinţa n-a mai putut fi suportată de Ilie Ciucea. Acesta a cerut încheierea activităţii echipei de seniori a clubului din acest moment.

Retragerea celor de la Daco-Getica din campionat înaintea finalului turului înseamnă, potrivit regulamentului, anularea tuturor rezultatelor înregistrate de echipă în acest sezon, astfel că două formaţii vor avea de câştigat în urma acestui abandon, ASU Politehnica Timişoara şi CSM Reşiţa, singurele care pierduseră puncte în cele 13 etape desfăşurate până acum.

Fără mari posibilităţi financiare, activitatea clubului Daco-Getica, fost Juventus Bucureşti, a continuat după retrogradarea din Liga 1, petrecută la finalul sezonului 2017-2018, cu resurse limitate şi cu un lot format în mare parte din tineri jucători. Dacă sezonul trecut s-a menţinut în Liga 2 în ultimele etape, acum rezultatele slabe din primele 13 runde l-au determinat pe Ilie Ciucea să pună capăt echipei de seniori a clubului.

Un lucru care a contribuit la acest parcurs dezastruos a fost şi faptul că FRF i-a dat interdicţie clubului Daco-Getica să poată face transferuri din această vară, din cauza datoriilor.

Daco-Getica avea nouă înfrângeri consecutive în Liga 2, printre care unele la scoruri umilitoare, 0-6 cu UTA, la Arad, sau 2-7 cu Ripensia, la Timişoara. Marţi, deja  conducerea clubului a reziliat contractele a nu mai puţin de 12 jucători din lot, majoritate fiind cei care nu erau atât de tineri.

După 13 etape, Daco-Getica Bucureşti ocupă locul 19 în Liga 2, cu 6 puncte, cu unul mai mult decât ultima clasată Sportul Snagov, echipă pe care ar trebuit să o întâlnească sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, în etapa a 14-a a Ligii 2.

Vizualizări: 1,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: