O fostă prostituată îi cere „peştelui” ei daune de 50.000 de lei

O tânără din Mătăsari, audiată ieri la Tribunalul Gorj în calitate de parte vătămată într-unul din dosarele aflate pe rolul instanţei, a formulat o solicitare oficială prin care cere daune de 50.000 de lei unui individ care luni de zile a bătut-o şi obligat-o să se prostitueze în România şi Italia.

Laura Falcoe este unul dintre martorii importanţi ai anchetei pe care procurorii şi ofiţerii DIICOT au efectuat-o la începutul anului, ea mergând la Poliţie şi plângându-se de tratamentele de care avusese parte, după ce mai bine de o jumătate de an a tot sperat că va scăpa de coşmarul pe care îl trăia. Patru indivizi, trei bărbaţi şi o femeie sunt arestaţi preventiv şi puşi sub acuzare în acest dosar, Leodor Căldăraru, Ilie Trancă, Constantin Lăzăroiu şi Oradia Mărgel, zisă Ialomiţa, fiind după gratii din luna februarie.

Falcoe a povestit ieri că era bătută inclusiv cu coada de la mătură dacă nu accepta să meargă „la produs”, ea hotărându-se să apeleze la autorităţi doar când şi-a dat seama că nu mai are nicio cale de scăpare. „Mi-era frică tot timpul de Lăzăroiu pentru că mă bătea, iar atunci când eram în Italia mă ameninţa cu ai mei de acasă, că le face probleme. Nu ştiu cum făcea, dar îmi spunea mereu unde sunt şi chiar cum stăteam, de aceea cred că eram urmărită şi îmi era frică. Acolo trebuia să ne racolăm clienţii de pe stradă, trebuia să fie cât mai mulţi. Banii îi trimiteam lui acasă, eu nu am văzut un leu. Am stat acolo până când a spus el, într-o zi în care a zis că are probleme cu Poliţia. Când am venit acasă eu am mers la Poliţie şi am povestit ce mi s-a întâmplat”, a declarat, în mare, tânăra din Mătăsari, aceasta mărturisind că „la produs” în Italia s-a mai întâlnit şi cu alte gorjence. Acum, drept reparaţii morale, fosta prostituată îi cere celui care o iubea până o învineţea suma de 50.000 de lei. „Am avut şi eu lănţişoare, bijuterii, spray-urile mele, nu am văzut un ban de la el, normal că vreau daune”, a menţionat aceasta.

La termenul de ieri a mai fost audiată o tânără care a făcut parte dintr-un grup de fete trimis în Anglia cu aceleaşi scopuri, aceasta mărturisind că ea nu a acceptat să îşi vândă trupul, motiv pentru care a revenit în ţară cât a putut de repede. Ancheta DIICOT a scos la iveală sumele mari de bani pe care le vehiculau suspecţii, la descinderile din iarnă ofiţerii descoperind grămezi întregi de euro şi lire sterline, echivalentul a peste 250.000 de lei, bani pe care, evident, cei în cauză i-au justificat prin „munca cinstită”.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: