O fundaţie vrea să investească în parcul de la Coloana Infinitului

Autorităţile locale încearcă să facă rost de bani pentru realizarea  unui centru de informare în Parcul de la Coloana Infinitului, cu sprijinul unei asociaţii. O fundaţie vrea să investească 2 milioane de lei în parcul de la Coloană dar, doar dacă oraşul are potenţial turistic. Chiar dacă municipalitatea promitea acest centru de mai multă vreme, acest lucru nu se va mai întâmpla dacă fundaţia nu va mai investi.

Autorităţile locale încearcă să convingă Fundaţia Monumentelor Internaţionale să se implice cu fonduri în proiectul de realizare al unui Centru de informare Turistică in parcul Coloanei Infinitului. Dacă la primele discuţii era sigur că fundaţia va ajuta autorităţile cu 2 milioane de dolari, acum lucrurile s-au schimbat. Un reprezentant al World Monuments Found a venit ieri la Târgu-Jiu pentru a vedea dacă municipiul are potenţial turistic. In caz contrar banii nu vor mai veni.

Centrul de informare rămâne o amintire

În cazul în care fundaţia nu va veni in sprijinul autorităţilor locale cu banii, centrul pentru turişti nu va mai fi realizat deoarece primăria nu dispune de resurse financiare.  Deşi, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu,  spune că reprezentantul fundaţiei a fost încântat de potenţialul turistic al municipiului şi al împrejurimilor, nu a fost stabilit un termen până la care se va primi un răspuns.

Din cadrul Centrului pentru turişti vor putea fi cumpărate şi suveniruri.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: