Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

O grădiniţă din judeţ nu mai are educatoare

Nemulţumiri la o grădiniţă din Grui, care a fost pe punctul de a fi desfiinţată. Grădiniţa a fost „cruţată“ însă în zadar deoarece copiii nu mai au educatoare.

Preşcolarii din satul Grui al comunei Muşeteşti au rămas fără educatoare. Educatoarea Liliana Ilinca a obţinut detaşarea la şcoala din centrul comunei. Aceasta a fost acuzată de părinții preșcolarilor din Grui că ar fi ”forțat” desființarea grădiniței din localitate pentru a putea ocupa un post întreg la școala din centru. Inspectoratul Şcolar Gorj a avut o întâlnire cu părinţii copiilor şi au stabilit desfiinţarea şcolii primare şi păstrarea grădiniţei. Motivul: preșcolarii sunt prea mici pentru a face naveta. Chiar dacă nu au desfiinţat grădiniţa, cei cu copii mici au în continuare o problemă pentru că nu mai este educatoare. Primarul localității, Ion Ciobea, spune că ISJ a avizat dosarul de detașare al educatoarei la școala din centru. Așadar, grădinița va funcționa dar fără educator. ”ISJ a dezinformat oamenii. Grădinița nu va mai funcționa pentru că a doua zi după ședință cei de la inspectorat au dat detașare doamnei educatoare cu 1 septembrie. Cum va mai funcționa grădinița dacă ei au detașat educatoarea de acolo. Nu va mai fi nici grădiniță nici școală <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Grui din cauza efectivelor mici de elevi. Acesta a fost și motivul pentru care au dat detașarea, numărul mic de elevi”, a declarat primarul Ion Ciobea. Reprezentanții Inspectoratului neagă faptul că grădinița ar putea fi desființată și spun că au dat detașare pentru că educatoarea avea dosar și așa prevede legea. ”Doamna educatoare și-a depus un dosar de mobilitate a personalului didactic. Pe ordonanța ministrului, ea are acest drept și a fost detașată pentru ca apoi când se va înființa postul la Grui să revină de drept pe post. S-a respectat legea. Oricum noi vrem păstrarea unei grupe de grădiniță la Grui”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: