Transalpina, promovată de un tânăr gorjean în toată Europa

Zona Rânca dar și Transalpina vor fi promovate în cadrul unui festival organizat de un tânăr cu ambiții sportive. Alexandru Cănăvoiu din Târgu Jiu și-a propus să promoveze sportul în rândul tinerilor prin intermediul Festivalului Sporturilor Montane, el însuși fiind cunoscut drept un amator al drumețiilor de munte. Festivalul este gândit pas cu pas de Alexandru Cănăvoiu și echipa sa și pentru a fi încurajați să facă mișcare, participanții pot câștiga premii de până la 5.000 de euro.

Alexandru Cănăvoiu organizează vara aceasta prima ediție a Festivalului Sporturilor Montane ”Transalpin”. La doar 25 de ani, Alex a reușit să mobilizeze o întreagă echipă și să pună bazele acestui proiect. ”În cadrul acestui festival vor avea loc două evenimente, un maraton feminin și masculin pe trasee din Rânca și trofeul ”Jiului”, o competiție sportivă între ONG-uri dar și între grupuri de persoane, seniori, juniori sau toate categoriile de vârstă. Maratoniștii trebuie să parcurgă un traseu de 26 de kilometri având alocate opt ore. ”Trofeul Jiului” cuprinde mai multe probe respectiv orientare, alpinism și test grilă cu zona respectivă”, a declarat Alexandru Cănăvoiu.

Sălbaticul munte românesc

Tânărul Alexandru Cănăvoiu își dorește ca acest festival să devină o tradiție pentru județul nostru spunând despre munții noștri că ”sunt cei mai frumoși pentru că au rămas sălbatici”. Deja și-au anunțat prezența participanți din toată țara dar și din străinătate ceea ce îl face pe Alex să creadă că festivalul este un bun prilej de a promova munții noștri. ”Eu, ca și președinte de asociație, îmi propun promovarea și popularizarea turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber, educarea tinerilor într-un spirit verde, educarea turiștilor ce parcurg ruta ”Transalpina”, într-un spirit mediu-protectiv”, a declarat Alexandru Cănăvoiu.

Premii de cinci mii de euro

Tocmai pentru a încuraja tinerii să facă mișcare, premiile din cadrul festivalului vor fi mai mult decât consistente. ”Vom acorda premii de cinci mii de euro bani, vouchere sau produse. Premii ne sunt puse la dispoziție de sponsorii noștri. Premierea va avea loc la Obârșia Lotrului fiind locul în care turismul și respectul pentru natură ar trebui să fie pe primul loc în preocupările oamenilor. Aici este punctul în care se intersectează cele doua drumuri naționale, de un farmec aparte, DN 7A care leagă Valea Jiului de Valea Oltului și DN <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />67C – Transalpina, care leagă Oltenia de Transilvania, cea mai înaltă șosea din țară care atinge punctul maxim în Pasul Urdere (2145 m)”, a adăugat Alexandru Cănăvoiu.

Tânărul Alexandru Cănăvoiu așteaptă peste 200 de persoane la acest eveniment.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: