O instituţie publică se mută în Casa Tineretului

Casa Tineretului a fost preluată de către Consiliul Judeţean. În perioada imediat următoare, vor fi efectuate lucrări de reparaţii şi iginiezări. Potrivit preşedintelui Cosmin Popescu, aici vor fi mutate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate. Prima vizată este Şcoala Populară de Artă. În ceea ce priveşte Ansamblul Doina Gorjului, acesta va rămâne în Casa de Cultură, clădire ce va ajunge în patrimoniul Primăriei Târgu Jiu.

 Consilierii judeţeni au aprobat luni preluarea Casei Tineretului. Autorităţile au la dispoziţie 30 de zile pentru a încheia protocolul de predare-primire cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, aflată în faliment, prin lichidatorul judiciar Consulting Company. În perioada imediat următoare, autorităţile vor demara lucrări de igienizare şi reparaţii a clădirii. „Obligatoriu, trebuie întocmită documentaţia cadastrală pentru înregistrarea ca proprietate. De asemenea, vom face demersurile pentru atestarea, prin Hotărâre de Guvern, a domeniului public al judeţului Gorj. Trebuie făcută o analiză să vedem exact starea reală a fiecărei încăperi din Casa Tineretului. A fost o oportunitate pe care nu putem s-o ratăm, este de investit, dar trebuie găsite sumele necesare pentru reparaţii. În primul rând, trebuie făcută o igienizare”, a declarat Cosmin Popescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că în clădirea Casei Tineretului se vor muta instituţiile care-şi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate. Prima va fi Şcoala Populară de Artă. „Casa Tineretului va fi sediu pentru instituţiile subordonate ale Consiliului Judeţean, trebuie să identificăm şi să vedem exact starea fizică a imobilului, să vedem lucrările pe care le putem face în acest an. Am primit o solicitare din partea Şcolii Populare de Artă şi urmează să vedem câte din încăperi vor fi ocupate de Şcoala Populară de Artă”, a precizat Cosmin Popescu.  

În ceea ce priveşte Ansamblul Doina Gorjului, acesta va rămâne în Casa de Cultură, clădire ce va ajunge în patrimoniul Primăriei Târgu Jiu. „Pentru noi ar fi cel mai bine să rămânem în Casa de Cultură, e o sală mare de spectacole, e scenă mare, sunt scenele pentru repetiţii, sunt spaţii pentru depozitarea costumelor”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: