O nouă intoxicare! Falcă: parlamentarii nu l-au vrut pe Manţog

O adevărată telenovelă s-a creat în jurul unei întrebări banale: cine a cerut înlăturarea lui Manţog din conducerea PDL Gorj- Întrebarea a apărut după ce senatorul Ion Ruşeţ a spus că Videanu. Deputaţii Militaru şi Popescu l-au contrazis, pe motiv că Falcă a solicitat eliminarea lui Manţog. Gheorghe Falcă susţine că măsura a fost exclusiv a celor trei parlamentari de Gorj, care au stabilit echipa de conducere. Videanu nu a putut fi contactat, iar pe Marin Condescu, adevăratul artizan al schimbării, nu îl acuză nimeni oficial.

PDL este condus în Gorj de CODA, cu alte cuvinte de Comisia pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor. CODA este formată din 35 de membri, preşedinte fiind senatorul Ion Ruşeţ. Dintre cei 35 fac parte parlamentari, directori de companii, primari, lideri de filiale etc. Faptul că doi dintre oamenii de bază ai formaţiunii, Ionel Manţog şi Marcel Hoară, au fost eliminaţi, a mărit nervozitatea în cadrul formaţiunii. Poate tocmai de aceea nimeni nu îşi asumă eliminarea celor doi, dar felul în care se acuză unii pe alţii este de-a dreptul inedit.

Senatorul arată cu degetul spre Videanu, deputaţii spre Falcă

Senatorul Ruşeţ, care a declarat în nenumărate rânduri că nu îl vrea pe Manţog în echipa lui, a făcut un pas înapoi şi a declarat că nu el a luat decizia, ci Adriean Videanu. Asta la o zi după ce se lăudase că are mână liberă să îşi facă echipa. „Erau de faţă şi deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru când domnul Videanu a propus ca Ionel Manţog să nu facă parte din CODA şi s-a angajat să îi aducă la cunoştinţă acest lucru”, şi-a întărit Ruşeţ spusele.

Senatorul a fost contrazis de cei doi deputaţi, care au spus că propunerea nu a venit dinspre Videanu, ci de la primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta din urmă negat. “ Pot să vă spun că nu au fost nici măcar discuţii referitoare la Manţog sau Hoară, cel puţin eu nu ştiu de ele“, a declarat Gheorghe Falcă.

Falcă salută totuşi decizia. “Vă spun sigur că nu eu am fost acela care a decis ca Ionel Manţog să nu facă parte din CODA, dar mi-ar fi făcut plăcere să iau această decizie. Lista a fost făcută de cei trei parlamentari, probabil că ei nu l-au dorit”, a concluzionat Falcă. Şi de această dată Militaru şi Cosmin Popescu s-au mirat, dar s-au limitat la a spune că nu este adevărat. „Eu îmi menţin ce am declarat, domnul Falcă a venit cu propunerea”, a spus Militaru, care nu a dorit să facă alte comentarii. La rândul lui, Cosmin Popescu a spus că nu este adevărată afirmaţia lui Falcă.

Ionel Manţog a comentat doar afirmaţia lui Ruşeţ, cum că propunerea a fost a lui Videanu. „Este doar o manevră de securist de mâna a doua, să zică lumea că dacă şi Videanu s-a săturat de Manţog…”, a comentat democrat liberalul.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: