O nouă notificare a Petrofac. Câți petroliști din Țicleni vor pleca acasă! 

Vești proaste pentru angajații Petrofac din zona Țicleni. Societatea nu a renunțat la concedierile colective nici după discuția cu sindicatele. Peste 200 de salariați vor fi dați afară. Și asta se va întâmpla chiar înainte de Crăciun. Compania a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj legat de aceste concedieri colective.

Petrofac a anunțat inițial disponibilizarea a 302 salariați urmare a restrângerii activității de exploatare a țițeiului în zona Țicleni, dar și a scăderii prețului barilului. A trimis o notificare la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj undeva la începutul lunii octombrue. Câteva zile mai târziu și-a retras notificarea după ce sindicatele au obținut autorizație de la primărie pentru organizarea unor marșuri de protest și pichetări la sediile acestora din Țicleni. Au fost chemați liderii salariaților la discuții, însă sindicatele au reușit să mai salveze doar circa 50 de posturi după discuția cu administratorii Petrofac. Astfel, vor pleca acasă chiar înainte de Crăciun peste 230 de petroliști. Compania a notificat din nou Agenția de Șomaj referitor la aceste concedieri colective. "Petrofac Solutions Facilities Support SRL de la Țicleni va desființa 243 de posturi din care 8 sunt vacante, rezultând că în final vor fi concediați 235 iar ca și dată în care ar urma să fie  23 decembrie", a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM

Petroliștii afectați vor beneficia de servicii de preconcediere. În perioada următoare cei de la AJOFM Gorj vor stabili data când vor organiza aceste servicii.

Petrofac are peste 800 de salariați pe câmpul petrolier de la Țicleni. Renunță la o parte din angajați chiar înainte de a preda activitatea dar și personalul unei alte societăți, Expert Petroleum. 

Vizualizări: 5,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: