O nouă pârtie amenajată la Rânca

Iubitorilor de schi din Gorj şi nu numai li se pregăteşte o mare surpriză iarna aceasta la Rânca. Pe lângă o pârtie nouă, lungă de aproape un kilometru, se munceşte de zor la amenajarea unui lac pentru zăpada artificială astfel încât turiştii să poate schia încă de la prima ninsoare. Mai mult, reprezentanţii Salvamont Gorj, spun că în cel mai scurt timp va fi pus în funcţiune şi telescaunul de la Rânca.

Agitaţie mare în această perioadă la Rânca. Nu pentru că ar fi căzut deja zăpada însă salvamontiştii muncesc de zor la amenajarea noii pârtii dar şi la închiderea traseelor periculoase pentru iarnă. Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, spune că în prezent se remontează panourile de avertizare din creste pentru zonele în care se produc avalanşe. „De asemenea se lucrează la închiderea traseelor periculoase pentru iarnă la fel cum se lucrează şi la amenajarea pârtiei de la telescaun”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Deşi au existat voci care au spus că pârtia nu va fi dată în folosinţă pentru că punea în pericol viaţa oamenilor având în vedere gradul de dificultate, Cornoiu dezminte zvonurile şi spune că toate pârtiile din Rânca au grad de dificultate mediu şi că pârtia va fi dată în folosinţă la fel ca şi telescaunul. „Am mai spus, pârtia cea nouă nu reprezintă un pericol pentru nimeni. Are grad de dificultate mediu. Are o lungime de 900 de metri, se va nivela astfel încât să nu avem accidente. Cât despre telescaun, va fi pus în funcţiune şi el iarna aceasta, deja se lucrează cu oamenii care vor sta în permanenţă acolo, sunt instruiţi, totul o să decurgă bine”, a declarat Sabin Cornoiu.

ZĂPADĂ

În cazul în care turiştii preferă să schieze pe cealaltă pârtie din Rânca, este bine de ştiut că deţinătorul acesteia a amenajat deja un lac pentru zăpadă artificială astfel încât să nu ducă lipsă tot anul. 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: