O nouă zi cu scandal între Coco Păun şi preotul Stoichin

Disputele pe care fostul iubit al Biancăi Drăguşanu le are cu preotul căruia i-a cerut să-şi demoleze 40 cm din casă au continuat şi ieri, când Coco Păun a venit la proprietatea sa pentru a vedea cum merg lucrările de demolare la vecini. Punerea la pământ a porţiunii de casă stabilită de o instanţă de judecată a fost făcută în prezenţa unui executor judecătoresc, iniţial „creditorul” Păun fiind absent. Când muncitorii se puseseră mai bine pe treabă, acesta şi-a făcut apariţia în zonă şi a cerut să se distrugă doar ceea ce doreşte el, nu şi un garaj pe care îl doreşte păstrat în curtea sa.

Executorul judecătoresc Dragoş Ivanovici a venit de la Craiova la Târgu Jiu încă de dimineaţă, dar nu a ajuns la ora 9.30 la casa preotului Eleodor Stoichin, aşa cum era stabilit, întrucât la ora 8.00 şi el şi „combatanţii” din acest conflict au fost chemaţi al Poliţie pentru a-şi învăţa fiecare lecţia şi a evita, astfel, o escaladare a disputelor. Executorul şi preotul au venit la casa situată în apropiere de Penitenciar în jurul orei 11.00, Ivanovici intrând „tare” în părintele care nu terminase de demolat partea de construcţie la care îl obligase instanţa de judecată.

„Eu constat o inactivitate a dvs. Aveţi oameni care stau. V-am zis de când am venit să daţi jos gardul, aşa că daţi-l jos pentru că eu nu am venit să stau degeaba”, a răbufnit executorul. Acesta este acelaşi executor la care Coco Păun a apelat şi în luna aprilie când a pus în aplicare o altă sentinţă judecătorească, cea de evacuare a unei familii de romi dintr-o casă pe care a câştigat-o în instanţă. Ivanovici a precizat că se cunoaşte cu avocata lui Păun, anterior el fiind avocat, şi, ca urmare, acesta poate să apeleze la serviciile sale ori de câte ori doreşte şi are de executat o sentinţă judecătorească.

Coco şi muncitorii

Coco Păun a venit la proprietatea sa după ce executorul judecătoresc îi puse bine de tot la treabă pe muncitori. Aceştia foloseau picamere şi ciocane pentru a demola cât mai repede o porţiune de gard, câteva grinzi şi stâlpi din structura de rezistenţă a casei, precum şi un garaj, aflat pe proprietatea lui Păun. Când a venit şi a văzut ce fac muncitorii, Coco Păun nu a ştiut cum să-i oprească mai repede, oamenii nemaiştiind de cine să asculte. Primit cu apelative de genul „interlopule”, acesta a reuşit să oprească operaţiunea de demolare şi să salveze garajul care trebuia totuşi pus la pământ, conform hotărârii judecătoreşti. „Eu nu sunt de acord, am acte, acesta este un extras de la Cartea Funciară şi noi ce facem aici? Nu facem după lege? Eu nu vreau să se demoleze tot!”, a răbufnit acesta.

Jurăminte pe Biblie

De pe margine, preotul Stoichin nu mai înţelegea nimic, executorul judecătoresc explicându-i că „creditorul” are posibilitatea să păstreze o parte din bunurile ce ar fi trebuit distruse, dacă doreşte acest lucru. Au urmat minute în şir de discuţii şi negocieri, iar în cele din urmă Păun a mers în casa vecinilor săi pentru a semna o înţelegere care permite derularea lucrărilor de demolare pentru încă trei zile. Ajuns în casa preotului „creditorul” nu a ezitat să-i ceară preotesei să jure pe Biblie că spune adevărul atunci când susţine că, în plină noapte, el ar fi trimis nişte amici de-ai săi în locuinţa vecinilor pentru a-i speria pe aceştia.

„M-a pus el pe mine, în casa mea, eu fiind femeie însărcinată, să jur pe Biblie! Da, am jurat şi merg cu el până în pânzele albe. Mi-a cerut să jur că au fost indivizi la mine în casă şi da, au fost acei indivizi, de aceea am şi jurat”, a spus Elena Stoichin. Coco Păun nu are o părere prea bună despre vecina sa şi nu a ezitat să îşi exprime opiniile în public. „Am pus-o să jure, că dacă e mincinoasă… Eu nu am înjurat niciodată de Dumnezeu şi nici nu voi înjura, iar ei lucrează şi în ziua de Sfântul Dumitru”, a spus fostul iubit al Biancăi Drăguşanu. Despre preot, în schimb, Păun e convins că va fi un vecin bun. „Doar e preot, nu?”, a întrebat acesta retoric. Păun a avut o răbufnire şi faţă de o jurnalistă prezentă la locul evenimentului şi pe care a întrebat-o „cu ce ocazie pe acolo”, el începând să pună întrebări despre afacerile derulate de familia acesteia şi menţionând că „ştim noi cum sunt făcute”. Acesta le-a reproşat, de altfel, tuturor jurnaliştilor că nu au spus adevărul despre el şi că îl fac degeaba „interlop”, afacerile sale fiind unele corecte şi legale.

Soluţia finală

În timp ce muncitorii îşi vedeau de-ale lor şi continuau să demoleze, de data aceasta ceea ce le indicase Coco Păun şi executorul judecătoresc, acesta a plecat din zonă şi şi-a lăsat acolo un reprezentant. Preotul Stoichin a privit cum o parte din locuinţa pentru care a făcut credit la bancă pentru 30 de ani este pusă la pământ, el fiind convins că, în viitor, relaţia pe care o are cu Coco Păun nu va mai fi atât de tensionată. „Am înţeles că dumnealui vrea să vândă aici. Şi eu vreau să vând. E posibil să vând ca să mă mut în altă parte şi s-o iau de la zero că îmi ajunge prin câte greutăţi am trecut”, spune preotul.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: